Zaposlila snahu u firmi da ništa ne radi pa dobila godinu dana zatvora

1713

Kako snaha gotovo dvije godine uopće nije dolazila na posao, a primala je plaću, ispostavilo se da je tvrtka oštećena za više od 140.000 kuna. Svekrva je osuđena zbog poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, piše Danica.hr

Prema presudi, ona je proglašena krivom jer je “kao suvlasnica i savjetnica tvrtke iz Čakovca, potaknula direktora da sklopi ugovor o radu s njezinom snahom, ali da ona uopće ne obavlja nikakav rad i da ne dolazi na radno mjesto”.

“Na taj joj je način isplatom plaće i priznavanjem drugih prava iz radnog odnosa ostvarena nepripadna imovinska korist na štetu društva veća od 140.000 kuna”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

No, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo nije zadovoljno presudom, pa je već uložilo žalbu tražeći da joj se izrekne stroža kazna.

“Odvjetništvo smatra da joj je sud neosnovano odmjerio kaznu zatvora u najkraćem mogućem trajanju, s obzirom da je ona već pravomoćno osuđivana zbog istovrsnog kaznenog djela na štetu iste tvrtke.

S obzirom da ne postoje nikakve olakotne okolnosti koje mogu opravdati izricanje takve blage kazne, tražimo kaznu zatvora u duljem trajanju”, napominju varaždinski tužitelji.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *