Zašto je Šuica najveća Hrvatica? Ovaj popis otkriva brutalnu istinu! Dobro ga pročitajte!

413

Na N1 televiziji, jučer je u sklopu emisije Studio uživo gostovala HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, ujedno i jedna od kandidatkinja za nove Europske izbore koji će se u svibnju održati u Hrvatskoj. Njezino gostovanje ostat će upamćeno po spornoj izjavi, na koju bi se lako mogla okomiti konzervativna desnica, ali i svekolika javnost, jer je u najmanju ruku izjava kontroverzna.

Naime, Šuica je izjavila kako “nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od nje niti njezinih kolega na listi”.

“Najveća Hrvatica” ima najviše. Imovine, dakako!

Zašto je Dubravka Šuica izašla u javnost s takvom izjavom nije baš jasno. Možda je jedan od razloga taj što ‘najveća Hrvatica među nama’ posjeduje i najviše imovine na svojoj imovinskoj kartici te u svakom slučaju pripada skupini najimućnijih političarka u Hrvatskoj. Šuicu se u kuloarima opisuje kao damu velikih ambicija, koja je svojevremeno imala cilj postati ministrica vanjskih poslova, no tu svoju ambiciju ona nikada nije realizirala.

U konačnici, možda to i nije toliko niti važno – jer ako bacite pogled na njezinu imovinsku karticu, biti će vam malo jasnije da su od visokih političkih funkcija važnije elitne nekretnine. Uz davno spominjane vile u elitnom dijelu Dubrovnika, riječ je o još podosta nekretnina.

U kartici se spominje i ”manja” parcela od 280 kvadrata na kojoj su supružnici Šuica mogli izgraditi 40 posto, umjesto sada već sagrađenih 80 posto površine i to objekt od najviše 125 kvadrata. Šuice su izgradili i jedinstven kompleks koji se sastoji od podruma, prizemlja, kata i potkrovlja ukupne bruto površine od 506,20 metara četvornih, dok neto površina obuhvaća 327,99 kvadrata. Vrijednosti građevine potrebno je dodati i ulicu popločanu kamenom u dužini od oko 300 metara, izgrađenu o gradskom trošku u vremenu kada je bila gradonačelnica Dubrovnika.

U kontekstu vlasništva bogatih nekretnina, spominje se i kuća na obližnjoj Viktoriji, iako službeno nekretnina pripada Šuičinom bratu Nikši, vlasniku punionice vode „Viva“. Od ostalih nekretnina u njezinom posjedu spominje se i kuća u Cavtatu pretvorena u raskošne prostore za najam luksuznim klijentima, vikend-dvorac na Blidinju u Bosni i Hercegovini, dva stana u Zagrebu te stan u Lapadskim dvorima.

Kraj svih skupih nekretnina, tu je i 13-metarska jahtu „Atlantik“ vrijedna 2,5 milijuna kuna, koja je, doduše, kupljena na ime njezinog supruga. Obitelj je bila u posjedu brojnih dionica, pa se tako na popisu nalazi 27 dionica hotela „Belvedere“, 69 dionica „Atlantske plovidbe“ te 63 dionice HT-a. Osim već spomenute jahte, tu je i nekoliko automobila, jet-ski za snijeg i vodu te pozamašna ušteđevina.

Kada se sve to skupa zbroji, možda u konačnici njezina izjava i drži vodu; ona gotovo pa je najveća Hrvatica – barem što se ‘težine’ novčanika tiče kada se zbroji sva vrijednost luksuza u kojem ova dama uživa kada nije na svojem radnom mjestu u Europskom parlamentu.

IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *