Završen drugi ciklus radionica "Riječ i smisao" u Dubrovačkim knjižnicama pod vodstvom Kristine Rožić

274

Od 10. -15. lipnja 2024. u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, Kristina Rožić, magistra znanosti organizacijskog ponašanja sa specijalizacijama na području treninga i razvoja, upravljanja promjenama i ljudskim potencijalima te savjetodavna logoterapeutkinja, održala je ciklus radionica u sklopu programa za odrasle „Riječ i smisao“. Ovaj ciklus radionica, nastavak je programa započetog prošle godine kad su se kombinacijom terapijskih tehnika obrađivale kratke priče iz hrvatske suvremene književnosti.  

U subotu, 15. lipnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u izuzetno ugodnom ozračju, četverosatnim Intenzivom završen je ciklus od osam radionica na kojima se obrađivala hrvatska poezija kroz logoterapijske koncepte pa su se tako čule pjesme poznatih hrvatskih pjesnika Luka Paljetka, Tina Ujevića, Josipa Pupačića, Antuna Branka Šimića i Dobriše Cesarića na jedan nov način. Uz njih bilo je prilike za čuti pjesme fra Ante Vučkovića, Maje Žugaj-Borić, Nade Zec Ivanović, Lucije Lazzari i s. Sunčice Kunić, ljudi koji se ponekad kroz stihove izraze za svoju dušu. Njihove pjesme pronalazile su i nanovo pronašle tijekom ovog ciklusa tajanstvene puteve za ispuniti ljudsko srce snagom riječi. Skriveni ritam života obavijen trenutnom misli iz koje se rađa novi horizont ljepote doveo je do otkrivanja logosa na spontan i kreativan način u grupnoj dinamici predivnih sudionica programa te iznjedrio uvide koji poniru daleko više od očekivanog u samu srž ciljeva programa.

Odabrana djela hrvatske književnosti i pjesništva pokazali su se kao vrlo snažan logoterapijski alat kroz koji se da razmatrati duh vremena, prožimanje jezika, kulture i nacionalnog identiteta te njihov utjecaj i odraz u razvoju osobnosti pojedinca. Oblikovanje stvarnosti kao osobni odgovor na pitanja koja život postavlja tema je koju su sudionice izrazile kao želju za naredni ciklus radionica u kojem bi se nastavila obrađivati odabrana djela velikana hrvatske književnosti. 


Program je odobrilo i financiralo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.  
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *