Završen projekt rekonstrukcije i nadogradnje luke u Dubi Pelješkoj

158

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo , u pratnji načelnika Općine Trpanj Jakše Frankovića, obišli su završeni projekt obnove i rekonstrukcije luke u Dubi Pelješkoj. Završetkom ovog projekta proširen je lukobran te je luka dodatno zaštićena od vjetra.

Investiciju, vrijednu gotovo dva milijuna kuna, inicirali su sami stanovnici Dube Pelješke okupljeni u istoimenu udrugu te su projekt i sufinancirali u iznosu od milijun kuna. Dubrovačko-neretvanska županija sufinancirala je radove s 800 tisuća, Općina Trpanj s 50 tisuća kuna, dok je ostala sredstva osigurala Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije.

‘Naša županija razvija cijeli niz lučkih projekata s ciljem kvalitetnog povezivanja naših otoka i našeg Pelješca, ali, moram istaknuti da nam je ovaj projekt posebno drag jer su ga inicirali sami stanovnici. Naravno, s ulaganjima idemo i dalje, kako na području Općine Trpanj, tako i u cijeloj županiji’, poručio je župan Dobroslavić.

Predstavnici udruge Duba Pelješka zahvalili su županu Dobroslaviću i županiji na potpori te istaknuli kako već planiraju i nova ulaganja u svom mjestu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *