Završna večer domoljubno – duhovne manifestacije “Mili Grade ponositi” udruge 3D+UPIOU

284
Stiglo nam je priopćenje udruge 3D + UPIOU, koji potpisuje predsjednica Marijana Kohn Dedović, a koje vam prenosimo u cijelosti:
 
Dana 14.12.2018. godine zbog vremenskih neprilika umjesto u palači Sponza u Saloči od zrcala, a u sklopu manifestacije „Mili Grade ponositi“ održana je finalna  večer domoljubne tematike, a sve u organizaciji udruge 3D+UPIOU koja je ovom manifestacijom zaključila uspješnu prvu godinu postojanja.
Nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ okupljenima se obratila dopredsjednica udruge Franka Fani Kohn te predsjednica Marijana Kohn Dedović, koje su ujedno i vodile sami program. Okupljenima se po prvi put sa svojim stihovima, pjesmom „GRAD“ predstavio naš mladi dubrovčanin  Mario Obuljen, uz prigodnu glazbu himne udruge pod nazivom „Libertas“ koju je uglazbio naš prijatelj i suradnik iz Osijeka Darijo Plevnik. Dalje se posjetiteljima po prvi put predstavila i gospođa Nikica Anić sa svojom pjesmom „PJESMA O RATU“.
U glazbenom programu je sudjelovao gospar Marko Majkovica za klavirom, kao i prikazom videoprojekcije pod nazivom „JA O SVOJOJ ZEMLJI PJEVAM i VRATIT ĆU SE“. Specijalni gost večeri bio je naš dragi prijatelj Ante Nadomir Tadić Šutra koji se predstavio na svoj osobiti i prepoznatljivi način i to pjesmama „VOJNIK NE SMIJE PLAKATI“ ,  „STINA KRALJA ZVONIMIRA“ i „CETINA“- dok je za klavirom maestralno dirigirao naš gospar Marko Majkovica.
Također je vrlo važno naglasiti da je prikazan i video  predsjednice udruge Marijane Kohn Dedović iz vukovarske bolnice kao i sa Ovčare. U programu je također prikazan i dio svjedočanstva silovanih žena Domovinskog rata i Vukovara zaklade Sunčica, kojoj se ovim putem zahvaljujemo što su nam ga ustupili na trajno korištenje.
Bila je velika čast  i zadovoljstvo po prvi put ugostiti gospara Valeria Orlića, počasnog predsjednika HKD Rijeka kojemu nije bio problem doći iz daleke Rijeke, te je osim svojih stihova predstavio časopis „KRIK“ koji se može naći i u našoj knjižnici. Predsjedništvu udruge je uručio zahvalnicu za organizaciju i provođenje projekta po nazivom „MILI GRADE PONOSITI“.
 
 
U toku programa pročitani su stihovi: Sandra Petrž- Ranjeni grad
                                                         Ivica Kudelić- Dozvoli ovom vojniku
                                                         Josip Horvat Macado- Hrvatska jedina naša 
                                                         Jadranka Varga- Grad
                                                         Džehva Havić- Grlim te Bosno
                                                         Filip Dimkoski- Pitaju me
                                                         Dijana Jelčić- Tužaljka Gradu 
                                                         Damir Maras- Zora pobjede
                                                         Biserka Vuković- Moje u očima domovine
                                                         Larisa Janičev Stojanović- Češljugar
                                                         Vesna Batina- Domovina
                                                         Domagoj Jurčić- F43.1/F62.0.
 
Za kraj je prikazan video gospara IVANA ŠEGEDINA- KORČULANSKI SINOVI,  te su se podijelile zahvalice svim članovima i suradnicima.
 
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *