ŽELJKO RAGUŽ: Do 2022. Vrtlar će vraćati kredit za uljaru na Šipanu i plaćati mjesečnu ratu od 100 tisuća kuna

194

Željko Raguž, vijećnik DUSTR-e je tijekom vijećničkih pitanja postavio pitanje vezano za uljaru na Šipanu za koju Vrtlar još uvijek otplaćuje kredite.

“Što je s uljarom na Šipanu? Prošlo je više od 20 godina otkad je podignut kredit za projekt koji je u startu osuđen na propast, uljara nije zaživjela, Vrtlar je zapao u određene probleme pa su radnici morali prosvjedovati ispred vijećnice kako bi dobili plaće. Do 2022. Vrtlar će vraćati kredit za uljaru i plaćati mjesečnu ratu od 100 tisuća kuna.” – kazao je Raguž, istaknuvši kako je vijećnik Vido Bogdanović u to vrijeme bio gradonačelnik.

Franković je Ragužu odgovorio kako je u posljednje vrijeme jako zabrinut, ali ne zbog uljare već zbog ponašanja dva bivša gradonačelnika Vida Bogdanovića i Andra Vlahušića koji na sudu pokreću postupka kojim traže da se ugovor između Grada i DPDS-a proglasi ništetnim.

“Moram reći da sam posljednji tjedan iznimno zabrinut jer dva bivša gradonačelnika odluče proglasiti ništetnim nešto što su oni napisali, što je štetno za Grad. Ako oni nešto žele proglasiti ništetnim, što je s drugim ugovorima, je li bio ništetan ovaj za žičaru, za Pucić Palace, jesu li onda svi ti ugovori ništetni jer proglasiti ništetnim nešto što si sam potpisao… Ne znam kako to protumačiti i ja sam zabrinut za razdoblje do 2017. jer ne mogu vjerovati da bi netko želio sebe isat na stup i reći: „Ja sam radio štetno po Grad“. To ništetnost u ovim slučajevima znači. – rekao je Franković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *