“Znanstvena igraonica” na temu “Upoznaj more Lokruma”

218

U nedjelju, 19. kolovoza 2018. pod pokroviteljstvom Javne ustanove Rezervat Lokrum,  u organizaciji UR Instituta održana je najveća do sada “Znanstvena igraonica” na temu “Upoznaj more Lokruma” na kojoj su se  naša djeca razigrala.

Bogat cjelodnevni program obuhvatio je avanturistično putovanje brodom Argosy koji na Lokrum vikendom vozi iz Mokošice, na kojem su se djeca upoznala s predivnom panoramom – lokalnim priobaljem: lokalitetima Rjeka Dubrovačka, elafitima – otokom Daksa, Koločep i otočićem Grebeni.

Nakon putovanja, mladi su prepunili konferencijsku dvoranu otoka Lokrum gdje su se na kreativan način, kroz zabavu i igru, upoznali s bogatom bioraznolikošću mora akvatorija otoka Lokrum: endemskim i ugroženim vrstama, opasnim žarnjacima, ukusnim ribama, korisnim ježvima i svim zanimljivim vrstama  koje možemo susresti roneći oko otoka Lokrum.
Koristeći maštu i kreativnost, inspirirani predavanjem o morskim organizmima, djeca su naučila sama izrađivati ekološke igračke od recikliranog materijala – izrađujući igračke po uzoru na morske organizme.

Nakon ručka djeca su se isplivala na novouređenoj dječijoj plaži na Lokrumu gdje su se uživo upoznali s mnoštvom organizam koji obitvaju na obali, te potom upustila u još jednu avanturu – istraživanje legendi otoka Lokrum.
Polaznici radionice bili su prvi građani koji su imali priliku upustiti se u “lov na prošlost, sadašnost i legende” koristeći  novo interaktivno multimedijalno iskustvo Rezervata Lokrum, gdje su se djeca korištenjem interaktivnih tablet računala na zanimljivim povijesnim lokacijama upoznala s njihovim pričama.

Uz djecu koja su prisustvovala radionici, te za onu koja nisu, UR Institut do kraja sezone na otkoku Lokrum vikendom održava redovne znanstvene igraonice na srodne teme, gdje se djeca kroz praksu, igru i eksperimentiranje upoznavaju sa šarolikim svijetom znanosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *