Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na obilježavanju početka radova na 450 milijuna kuna vrijednoj Aglomeraciji Metković

396

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo nazočili su u ponedjeljak u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta u Metkoviću uvodnoj konferenciji projekta ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’.

Projekt je to ukupne vrijednosti 448.662.361,25 kn (s PDV-om), pri čemu je udio financiranja od strane EU 70, 68%. Ostatak se financira sredstvima Hrvatskih voda, Ministarstva gospodarskoga i održivog razvoja, Grada Metkovića i gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.
Projekt se sastoji od sedam elemenata, a najvažniji je svakako ‘Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže’ na kojemu radovi počinju danas u Splitskoj ulici. Radove izvodi španjolska tvrtka ‘Comsa’, a tijekom svibnja kreću i na desnoj obali u Norinskoj ulici te u Ulici Ćirila i Metodija.
Gradonačelnik Dalibor Milan u svome se obraćanju prisjetio svega onoga što je prethodilo početku izvođenja radova.
”Ovo je velik dan za grad Metković i građane. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta, posebice direktoru Dominikoviću i njegovom timu. Kao što smo čuli, krećemo u Splitskoj ulici, a nakon nje s Ulicom Ćirila i Metoda. Ovom prilikom, pozvao bih i naše sugrađane na strpljivost. Radovi će se odvijati po fazama i jasno je da će dolaziti do posebne regulacije prometa i prekida u vodoopskrbi. Tako da želim apelirati na građane da budu strpljivi jer je dugoročni benefit za sve nas zaista velik”, kazao je gradonačelnik Milan.
Župan Nikola Dobroslavić čestitao je gradonačelniku na projektu Aglomeracije te napomenuo da je na području DNŽ ugovoreno europskih projekata u vrijednosti od 7 milijardi kn.
”Mogu samo čestitati gradonačelniku Milanu i suradnicima na ovom projektu. Znamo da projekte Aglomeracije imaju i gradovi Ploče i Dubrovnik, međutim Grad Metković je korak ispred njih. Sjajno je da su gradonačelnik i njegov tim uspjeli privući europska sredstva za projekt Aglomeracije te time pridonijeti ukupnoj apsorpciji europskih fondova u našoj županiji koja je najbolja u Hrvatskoj upravo po povlačenju i ugovaranju novca iz EU fondova. Mi imamo sedam milijardi kuna vrijednih projekata koje smo ugovorili iz europskih fondova koje smo prepoznali još i prije samoga ulaska RH u EU”, kazao je župan Dobroslavić.
Na početak radova u Metkoviću osvrnuo se i saborski zastupnik Branko Bačić.
”Iznimna mi je čast što sam danas sudjelovao na ovoj konferenciji kojom se započinje aktivnost na projektu Aglomeracije koji je preduvjet razvoja Metkovića. Naime, znamo da se u ovom trenutku na području DNŽ provode projekti u vrijednosti od 7 milijardi kn, pri čemu su vezani za različita područja, poput cestovne infrastrukture, komunalne infrastrukture itd. Svi ti projekti doprinose gospodarskome razvoju našega područja! Aglomeracija Metkovića je jedan od projekata koji ponajviše doprinosi gospodarskome razvoju jer se ne može ulagati u gospodarske projekte ako se ne ulaže u očuvanje okoliša i održivi razvoj”, poručio je saborski zastupnik Branko Bačić.
Planirani završetak radova na projektu Aglomeracije Metković je 36 mjeseci.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *