Župan Dobroslavić primio dvostrukog svjetskog viceprvaka u boćanju Luku Gašpara

486

Župan Nikola Dobroslavić primio je u petak dvostrukog svjetskog viceprvaka u boćanju Luku Gašpara.

Svjetsko prvenstvo se održavalo u Jiaxingu u Kini, a Gašpar je osvojio srebrnu medalju u kategorijama  bližanje i izbijanje u krug i u disciplini parovi klasično s Filipim Matijašićem.

Župan je čestitao uspješnom sportašu te pohvalio njegov trud i rad.

”Jako je bitno da se naši mladi bave sportom i vidimo da mogu biti u među najboljima u svijetu. Luka Gašpar je jedan uspješni mladi čovjek koji je na ponos svoje obitelji, Nereteve i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Vrlo odgovorno obavlja svakodnevne treninge i ne zapostavlja svoje školske obaveze”, rekao je župan te dodao kako je ovaj mladi sportaš na primjer svima.

Gašpar je priznao da je imao tremu, ali da je cijeli doživljaj svjetskog prvenstva bio fantastičan.

”Uistinu je bilo fenomenalno, posebno u finalu. Nadao sam se ulasku u osam najboljih, ali kad sam došao u polufinale zacrtao sam si novi cilj, finale. Nije bilo lako doći do finala, bila je jaka konkurencija, ali uspio sam. U finalu sam izgubio 21:20 djelomično zbog treme”, rekao je Gašpar.

Prigodnom susretu nazočile su i zamjenica župana Žana Marević i v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić te tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i trener Luko Hendić.

Mladom sportašu i njegovom treneru uručeni su prigodni pokloni.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *