Župan Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske, Nj. E. Henka Voskampa

610

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom Ivom Klaićem primio je u ponedjeljak u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske Nj. E. Henka Voskampa sa suradnicima.
Na sastanku je bilo govora o mogućnostima ulaganja u krajnji jug Hrvatske, naročito nakon što je Pelješki most, rečeno je ovom prilikom, smanjio kako fizičku tako i psihološku udaljenost od ostatka Hrvatske.

Veleposlanik Voskamp istaknuo je kako je djelovanje nizozemskog veleposlanstva do sada pretežito bilo usmjereno na zagrebačko i riječko područje, ali se ovom prilikom posebno založio za daljnji razvoj projekta ribogojilišta Riba Mljet. Naime, jedan od vlasnika te farme je upravo državljanin Nizozemske.
Župan Dobroslavić naglasio je ovom prilikom kako je riječ o hvalevrijednoj investiciji koju je Županija od početka podržavala te izrazio spremnost za nastavak pružanja podrške u okvirima ingerencije DNŽ.
Na sastanku su uz veleposlanika nazočili i počasni konzul Kraljevine Nizozemske u Dubrovniku, kapetan Pero Kulaš, te ispred Riba Mljeta, Paul Clemments Sparreboom i Alen Krkić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *