Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio srebrenog dubrovačkog košarkaškog reprezentativca Domagoja Proletu

346

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je danas u palači Ranjina mladog dubrovačkog košarkaša Domagoja Proletu, osvajača srebrene medalje na Europskom prvenstvu u košarci za igrače do 20 godina te Darka Kuncu koordinatora mlađih selekcija HKS-a.

Župan je ovom prilikom istaknuo kako je ovo hvalevrijedan uspjeh na ponos županiji i Dubrovniku te kako vrhunski uspjesi u sportu nikada ne dolaze sami od sebe.
”Potrebno je puno truda i rada kako bi se postignulo ovo što ste vi napravili”, rekao je župan.
Domagoj se zahvalio županu i svim svojim sugrađanima na praćenju njegovih nastupa te istaknuo kako reprezentacija nije sumnjala u svoje mogućnosti.
”Bili smo složni od prvog dana, družimo se i svako ljeto smo skupa. Imamo svoju filozofiju agresivnog igranja i sad nam se vratio uloženi trud. Malo smo se na prvenstvu istrošili pa nije bilo snage za izgurati do kraja, no ovo je veliko postignuće”, rekao je Proleta.
Darko Kunce se zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori te istaknuo zadovoljstvo držanjem do sporta općenito, ali naravno, posebice košarke.
Inače, Hrvatska je osvojila srebro na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje se igralo u njemačkom Chemnitzu gdje su u finalnoj utakmici izgubili od Izraela rezultatom 80:66.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *