Always miče simbol za ženski spol s uložaka jer ne žele uvrijediti transrodne osobe koje ih kupuju!

19

Always proizvođača Procter & Gamble bit će uklonjen simbol za ženski spol kako bi proizvod postao “inkluzivniji” prema transrodnim potrošačicama, javlja Fox News.

Sporni simbol s ambalaža bit će uklonjen do prosinca

Na ovaj potez poznati proizvođač uložaka odlučio se nakon što su ih LGBTQ aktivisti na društvenim mrežama upozorili kako nisu svi potrošači koji koriste njihove proizvode žene. Obećali su kako će sporni simbol biti uklonjen s ambalaže uložaka do prosinca.

“Već više od 35 godina Always se bori za žene i djevojčice te će nastaviti to raditi i dalje. Također smo posvećeni različitosti i inkluziji te stalno nastojimo razumjeti potrebe svih naših potrošača”, stoji u izjavi Procter & Gamblea objavljenoj ovog utorka.

Iz tvrtke su dodali i kako shvaćaju da se ne identificiraju kao žene svi koji koriste njihove proizvode.

“Postoji li mjesto na kojem nam je dozvoljeno da budemo vidljive?”

Ovu odluku su podržali trans aktivisti, no također je i kritizirana na društvenim mrežama.

“Žene su sada doslovno izbrisane s higijenskih proizvoda. Postoji li mjesto na kojem nam je dozvoljeno da budemo vidljive?” napisala je jedna žena na Twitteru.

Zagovaračka organizacija Trans Actual pozdravila je ovu odluku te odgovorila na kritike.

“Iskreno smo zabrinuti za žene čije je poimanje sebe samih toliko krhko da im uklanjanje simbola s ambalaže uložaka stvara osjećaj da su izbrisane”, napisali su na Twitteru.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *