BESPLATAN VRTIĆ I PRODUŽENA NASTAVA ZA SVE DUBROVAČKE MALIŠANE!

739

Gradonačelnik Grada Dubrovnika te kandidat dubrovačkog HDZ-a Mato Franković na konferenciji za novinare najavio je kako će boravak dubrovačkih mališana u vrtićima te u produženom boravku u prva četiri razreda osnovne škole biti u potpunosti besplatan za svu djecu s područja Grada Dubrovnika.
Također, Grad će s tetama u vrtiću potpisati novi Kolektivni ugovor kojim će se osigurati bolji uvjeti rada te veća materijalna prava
Franković je ovom prigodom istaknuo kako je u proteklom mandatu u predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje uloženo preko 200 milijuna kuna. Osnovano je 13 novih vrtićkih grupa, škole su energetski obnovljene, a izgrađena je i potpuno nova škola na Montovjerni, što je prva takva gradnja u posljednjih 35 godina.
Dogradnjom škole u Mokošici i završetkom gradnje škole u ulici Ilije Saraca unutar gradskih zidina osigurat će se svi preduvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave u svim školama na području Grada. Također, otvaranjem novog vrtića u bivšoj zgradi HEP-a u Gružu, bit će ispunjeni svi pedagoški standardi na cijelom gradskom području.
Budući se ova gradska uprava dokazala u povlačenju sredstava iz europskih fondova, u svom programu za naredno četverogodišnje razdoblje upravo europskim sredstvima planira se rasteretiti značajan dio proračunskih rashoda te na takav način omogućiti svim sugrađanima besplatan produženi boravak za djecu od prvog do četvrtog razreda dubrovačkih osnovnih škola te omogućiti svim našim sugrađanima besplatan dječji vrtić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *