DANI SLOVAČKE UMJETNOSTI Otvorenje izložbe ”Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring”

574
Otvorenje izložbe ”Slovak Art Days in Dubrovnik: Matrix as a ring”,  održat će se u prostorima Kulturnog centra Jadran i kluba Dubine 18. srpnja u 20h.
Cilj projekta ”Dani slovačke umjetnosti” je približiti rad slovačkih umjetnika mlađe i srednje generacije europskim gradovima. Od 2012. godine postav ove izložbe bio je u gradovima poput Beča, Londona, Amsterdama, Sofije i Vilniusa. Ove su godine izložba te njihov performans konačno stigli i do Hrvatske – u Dubrovnik.
Postav ove izložbe reflektira umjetnike koji su izlagali i surađivali u novijem vremenu (2021.-2022.) s Galerijom Koniaren – galerijom suvremene umjetnosti sa sjedištem u Trebišovu u Slovačkoj. U fokusu ovog projekta je stvaranje odnosa u povezanom europskom prostoru što dovodi do predstavljanja zanimljivih umjetničkih ostvarenja stranoj publici, stvarajući uvjete za razvoj odnosa i daljnju suradnju.
Umjetnički radovi odgovor su na trenutne društvene probleme reflektirajući povijesni i kulturni diskurz. Također, vidljivo je i procesuiranje povijesne memorije države kao i bilježenje trenutnih stvarnosti. Ovu interaktivnu izložbu čini 29 umjetnika i to u najširem mogućem rasponu umjetničkih tehnika (VR tehnologije, novih medija, digitalne ilustracije, ikonografije…).
Izložba će trajati do 31. srpnja.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *