DUBROVAČKI STUDENTI U PAKLU STRASBOURGA – SREĆOM IZBJEGLI TRAGEDIJU!

515

Najmanje dvoje ljudi je ubijeno, a još je 11 ranjenih u stravičnoj pucnjavi u Strasbourgu, javlja francuski Le Parisien. Kako prenose mediji, policija je blokirala središte grada u lovu za napadačem.

Kako prenosi Guardian, pucnjava je počela nešto prije 20 sati u središtu grada gdje se obilježava božićni sajam. Napadač je potom ispalio nekoliko raafala na još nekoliko mjesta u središtu grada koji privlači milijune turista na svoj Advent. Kako se navodi, od 11 ranjenih sedmero je u kritičnom stanju. 

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku s profesorom Perom Maldinijem stigli su večeras u Strasbourg povodom posjeta europskom parlamentu u organizaciji zastupnika Tonina Picule.

Kako Dubrovnik INsider neslužbeno doznaje studenti i profesor Maldini nisu u trenutku tragedije bili u centru i svi su dobro!

Sveučlište u Dubrovniku ovim posjetom nastavlja suradnju zastupnika Tonina Picule sa Sveučilištem u Dubrovniku, koje je započelo sudjelovanjem nastavnika i studenata Sveučilišta na međunarodnoj konferenciji European defence union – Between necessity and possibility

Prilikom posjete EU Parlamentu, studenti se pobliže upoznaju s radom te institucije, kao i s političkim, ekonomskim i organizacijskim aspektima i odnosima unutar institucionalne strukture EU. Uz obilazak EU Parlamenta, studenti nazoče i plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, tematskom predavanju iz područja djelovanja institucija Europske unije, uključujući i izlaganje zastupnika Picule, te multimedijalnoj prezentaciji o vrijednostima i politikama Europske unije.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *