Evo popisa HDZ-ovaca koji će glasati protiv Konvencije

98

Buran ostatak tjedna očekuje kako hrvatsku javnost, tako i premijera Andreja Plenkovića jer u petak bi saborski zastupnici glasovanjem trebali izreći svoje stajalište o ratifikaciji Istanbulske konvencije oko koje se u HDZ-u, opasno zakuhalo.

Niz je onih koji su javno izrekli svoje protivljenje Konvenciji te bi stoga Plenković doista mogao imati ozbiljnih poteškoća, ako se najave zastupnika pokažu istinitima. Jedan od posljednjih koji se ratifikaciji usprotivio je i saborski zastupnik Ivan Šipić koji je ujedno i gradonačelnik Trilja.

On je svoje stajalište izrekao na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a. Šipić je inače diplomirani teolog te kao takav ne kani ići protiv sebe i svojih uvjerenje te je stava kako se ratifikacijom Konvencije na mala vrata uvodi rodna ideologija te će stoga u Saboru biti protivnik Konvencije. Protiv Konvencije ustao je i zastupnik Ante Babić.

Kako je rekao, riječ je o svjetonazorskom pitanju, a on će biti protiv zbog svojih katoličkih uvjerenja i socijalnog nauka Crkve prema kojima živi cijeli život, i prema kojima odgaja obitelj. Kao što je od ranije poznato jedan od protivnika Konvencije je i Davor Ivo Stier, koji će u Saboru biti protiv.

Uz njega, od ranije su poznata imena Milijana Brkića i Steve Culeja, a svoje protivljenje Konvenciji na društvenim mrežama istaknuo je zastupnik Ivan Čelić. Jednako tako, da će glasovati protiv Konvencije u izjavi za Večernji list obznanio je i saborski zastupnik Miroslav Tuđman, ali i Petar Škorić te Franjo Lucić.

Da se ne zalaže za ratifikaciju Konvencije odnedavno tvrdi i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač pa je za očekivati da je neće podržati niti u Saboru. Isto mišljenje dijeli i Anton Kliman, ali i Branka Juričev Martinčev koja je svoj stav iznijela za Sibenik.in.

”Ja sam za zaštitu žena i protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Međutim, protivim se uvođenju rodne ideologije i protivim da termin ‘rod’ zamjeni termin ‘žena’ i ‘muškarac’. Uvijek kad glasam ne glasam onako kako meni osobno odgovara već onako kako bi glasovala većina onih koji su mi ukazali povjerenje i koje zastupam pa će tako biti i ovaj put”, najavila je zastupnica.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *