FESTIVAL TURIZMA “Dubrovnik je jedina preteča turizma i svjetlost kvalitete turizma u Hrvatskoj”

261

– Pozivamo sve sugrađane i sugrađane da čuju dobra iskustva i sudjeluju u nagradnoj igri-krstarenje MSC Divina 10.studenog 2018.,kazao je pročelnik UO za turizam Marko Miljanić na današnjem predstavljanju programa 4. Europskog festivala turizma i strategije koji će se u Dubrovniku održavati od 7.do 11.ovog mjeseca.

– Željeli smo dati Festivalu jedan ozbiljniji ton i baviti se temama koje su za naš grad jako značajne, pa smo osmislili ovaj konferencijski dio kojeg smo nazvali “Kružna putovanja i izazovi” i usredotočili se na temu prekobrojnim turistima u starim gradskim jezgrama. Važan postaje i kruzing rijekama, pa među govornicima imamo i Vukovarce koji će iznijeti svoja iskustva iz poslovanja riječnog kruzinga. Iskoristili smo ovu prigodu da predstavimo projekt “Respect the city”, a imamo i goste iz Barcelone i Brugesa te grada Kotora. Predstavit ćemo i povijest kruzing turizma u Dubrovniku, a to će napraviti najveći autoritet u gradu za tu temu, Neven Jerković. Ostvaril smo brojna partnerstva, a važno je napomenuti kako je CLIA naš partner i na ovome projektu. Dobili smo potporu i svih nadležnih ministarstava, ova je konferencija jako važna za sve one koji žele vidjeti primjere dobre prakse, naglasila je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Novinarima se obratio i gradonačelnik, Mato Franković: – Ono što želimo reći jest kako se ne želimo odreći nijedne grane turizma, počevši od kruzera pa dalje, do izletničkih ni stacionarnih gostiju nego u sve to želimo unijeti mjeru kako bi usluga bila bolja i kvalitetnija. Gosti na ovoj konferenciji su poznati svjetski turistički djelatnici. Ono što možemo reći sa zadovoljstvom kako nije mala stvar da predsjednica i izvršna direktorica CLIA-e dođe u Dubrovnik na konferenciju koja okuplja sve vodeće svjetske cruise kompanije i koja je ključna u upravljanju turizmom u destinaciji, ali i ozbiljan partner Grada Dubrovnika i Lučke uprave Dubrovnik. Sudjelujovat će  i predsjednik MedCruisea, ujedno i tajnik Međunarodne udruge gradova i luka. To nam govori koliko je Dubrovnik napravio u ovoj godini. Dobio sam pozive da održim predavanje u siječnju i veljači na dva prestižna američka sveučilišta o održivom turizmu, ipak znači kako je svjetska turistička javnost prepoznala što radi ova gradska uprava. Važni su i rezultati ovogodišnjeg TOMAS istraživanja, studije koja je prvi put obuhvatila goste s kruzera, izletničke i stacionarne goste, njihova iskustva, osjećaje prema destinaciji, što misle o gužvama. Rovinj se jučer pohvalio s četiri milijuna noćenja, a Dubrovnik je to već postigao. Bez obzira što jedan dio čak i nacionalnih medija to teško prihvaća, činjenica je da je jedina preteča turizma i svjetlost kvalitete turizma u Hrvatskoj Dubrovnik.

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *