FOTO Salon namještaja Calligaris Dubrovnik proslavio svoj prvi rođendan

3882

Salon namještaja Calligaris Dubrovnik, na adresi Vukovarska 22, sinoć je proslavio svoj prvi rođendan. Vlasnica Calligarisa Dubrovnik je Laura Herceg, dizajnerica interijera iz Zagreba s 15-godišnjim iskustvom u prodaji dizajnerskog namještaja i dizajniranju interijera, a svoje prvotno stručno znanje stekla je u Callegari talijanskoj školi mode i dizajna a kasnije radom na brojnim projektima na području cijele Hrvatske te suradnjom s brojnim arhitektima i klijentima. Inače, Calligaris je talijanski brend osnovan 1923. godine kao radionica za obradu drveta te se do danas razvijao kako bi postao vodeća svjetska tvrtka talijanskog dizajna namještaja. U Calligarisu vjeruju da bi namještaj trebao biti jednako funkcionalan koliko i elegantan, kao i da bi inovativni dizajn trebao biti projektiran tako da nudi rješenja u stvarnom životu sa bitnim naglaskom na udobnost.

Bavim se prodajom namještaja i dizajnom interijera zadnjih 15 godina. Do sada sam radila u Zagrebu, a prije godinu dana sam otvorila Calligaris salon u Dubrovniku. Razlog zašto sam odabrala Dubrovnik je taj što sam primijetila da ima jako puno potencijala, ali i potražnje. Dubrovčani vole lijepo i dizajnerski namještaj, ali do sada su morali ići ili u Zagreb ili u Split. Htjela sam ponuditi nešto čega nema, nešto drugačije. – kazala za naš portal vlasnica Laura Herceg.

Herceg nam objašnjava i zašto je odabir pao baš na tvornicu Calligaris.

-Upoznata sam s talijanskim tvornicama, ali i nekim svjetskim. Imaju jako dobar omjer cijene i kvalitete te također dosta prate trendove. U četvrtom mjesecu je u Milanu bio sajam namještaja na kojem je i tvornica Calligaris prezentirala neke nove modele i materijale. 

Kakva je godina za Vama?

Godinu dana sam ovdje i jako sam zadovoljna i sretna. Vidim da je ljudi koji dođu poznaju brend i jako im je drago što ga i u svom gradu imaju za kupiti. Neki mi znaju doći i reći kako imaju recimo Calligaris stol već 20 godina i to mi je jako drago za čuti. To dokazuje i kvalitetu koja je tu i dan danas. U posljednjih godinu dana sam također upoznala i puno novih ljudi, arhitekata i odradila jako puno projekata i veselim se budućnosti te se nadam da ću i nastaviti ovim smjerom.

Što Dubrovčani najviše traže, je li im bitna kvaliteta ili ipak veću ulogu igra cijena?

Bitna im je kvaliteta, ali i izgled. Primijetila sam da Dubrovčani dosta prate trendove. Kada su u pitanju neki veći komadi kao što su kaučevi ili kreveti, većinom odabiru neke neutralne tonove, dok kod stolica i fotelja često imaju hrabrosti pa se poigraju bojama, i to mi se sviđa. Kada dođu u Calligaris Dubrovnik bitno im je da mogu vidjeti, sjesti i isprobati sve, također imam i uzorke dosta vrsta tkanina i boja, tako da i tu provedemo dosta vremena dok ne izaberu ono što im najviše odgovara.

Tradicija, estetika, raznolikost materijala i stilova, kvaliteta izrade te maštoviti i neobični detalji vrijednosti su koje su spojile Lauru i Calligaris i u kojima će se vjerujemo pronaći brojni budući klijenti, a tko je sinoć slavio, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *