(FOTOGALERIJA) PRAVI RAJ ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE: Kreće četvrti ‘Good Food Festival’!

224

Turistička zajednica grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje. 

Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će raznoliku ponudu ukusne hrane i najboljih vina. No, osim bogatog izbora vrhunskih vina, novitet na ovogodišnjem festivalu je Dubrovačka pivovara. 

-Prvi put smo na Good food festivalu. Dolazimo kao nešto novo i na Festival, ali i za Dubrovnik jer smo jedina dubrovačka pivovara. Trenutno se naše pive mogu pronaći u nekoliko dubrovačkih lokala i ugostiteljskih objekata ili pak na licu mjesta u pivovari koja se nalazi u staroj Solskoj bazi. Autohtona priča i izgled – kazao je Dario Ševelj, predstavnik Dubrovačke Pivovare. Također je kazao kako za sad u ponudi imaju dvije pive, no do početka festivala će imati tri. 

-Nismo stigli proizvesti više piva, jer smo s proizvodnjom počeli tek prije dva, tri mjeseca – kazao je. 

Udruga Deša također priprema bogat program spravljanja dubrovačkih i okolnih slastica. 

-Veoma nas raduje sudjelovanje i ove godine na ‘Good Food Festivalu’. Krećemo već 19. sa Stonskom tortom. Radionica će se održati ujutro od 10 do 12 sati. Sutradan 20. idemo s Krostulama također u vremenu od 10 do 12 sati. Dok ćemo 21. listopada raditi Klašune,a to je jedan vrlo zanimljiv kolač koji se vezuje za otok Korčulu. Posljednji dan, 22.listopada pravimo naše Dubrovačke prikle. Za sve koji žele sudjelovati mogu se prijaviti u Dešu na naš telefon 420-145, i vjerujem kako ćemo imati mjesta za svih. Svi su dobrodošli – kazala je Jany Hansal, predsjednica udruge ‘Deša’.

Iako su iz Good Food Festivala već prošle godine mislili da program ne može biti bogatiji, ove godine je ipak brošura festivala deblja. 

– Po svemu sudeći odlično izdanje Good food festivala. Programska brošura je puno deblja nego prošle godine kada smo mislili da smo dobro napunili sva četiri dana. Uz ona događanja koja su sva četiri dana od sajma na Pilama do festivalskih Menia u dubrovačkim restoranima za 100 kuna, imamo i čitav niz radionica i prezentacija – kazala je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Dubrovnik te je nastavila: 
-Imat ćemo radionice od vegetarijanske prehrane, slastica, zanimljivih recepata koji će naši posjetitelji moći vidjeti. Izdvojila bih večeru s poznatom šeficom Priskom Thuring koja će kuhati u restoranu Katenari na Sunset Beachu, a tu večer će prisutne zabavljati i Zorica Kondža-kazala je Vlašić. 

Program je prebogat, dio programa smo vam predstavili, a za ostatak posjetite Good Food Festival u trajanju od četiri dana, točnije od 19.do 22. listopada na razno raznim dubrovačkim lokacijama. Vjerujte, nećete požaliti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *