(FOTOGALERIJA) Obilježena 14. obljetnica otkrivanja spomenika poginulim braniteljima s područja Osojnika

574

Grad Dubrovnik i Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik na Osojniku su obilježili 14. obljetnicu otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika. Predstavnici Grada Dubrovnika, Županije, Policijske uprave DNŽ, branitelji i obitelji poginulih branitelja položili su vijence na spomenik.

Niko Vuković, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja složio se da je točno kako smo danas ovdje obilježili jednu veliku tragediju, ali i jedno veliko herojstvo.

 – 14 godina da se na ovom spomeniku svake godine odaje počast poginulim braniteljima koji su svoj život poklonili Domovini i krvlju natopili hrvatsko tlo. Ima ih 119 zasada na ovome području koji su poginuli i njima se uvijek moramo klanjati – naglasio je Vuković.

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, rekao je kako ovaj spomenik i imena koja su upisana na njemu predstavljaju našu trajnu obvezu o brizi za branitelje i njihove obitelji.

– Obilježili smo godišnjicu postavljanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, prvenstveno kako bismo iskazali poštovanje i zahvalnost na svemu što su hrvatski branitelji dali za Republiku Hrvatsku kako bismo napravili mjesto o kakvom su branitelji sanjali – rekao je Cebalo.

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, istaknula je kako su ovakvi trenutci uvijek emotivni.

– Ovo je 14. obljetnica otkrivanja ovog prekrasnog spomenika. Izrazili smo našu sućut i poštovanje roditeljima poginulih branitelja i svim braniteljima kojih je na ovom području bilo i iz drugih krajeva Hrvatske, osjećajući obvezu i odgovornost da u ime Grada Dubrovnika pomažemo i doprinosimo boljoj kvaliteti života onima koji su svoje najmilije položili na oltar Domovine – kazala je Tepšić.

Nakon svečanosti uslijedila je sveta misa na Osojniku u crkvi sv. Jurja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *