( FOTOGALERIJA ) Premijer Andrej Plenković posjetio Orebić i Ston

499

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Dubrovačko-neretvansku županiju, pri  čemu je obišao novoizgrađenu zgradu Osnovne škole Orebić sa školsko-športskom dvoranom, financiranu sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić. U Stonu je potom premijer Plenković sudjelovao na sastanku s ribarima i školjkarima na temu marikulture, a s pelješkim školjkarima susreo se i prilikom obilaska štandova na manifestaciji „Dan malostonske kamenice“.

U sklopu obilaska OŠ Orebić održan je i prigodni program, a tom prilikom je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo zadovoljstvo uspješno završenim projektom izgradnje nove i moderne škole koja će, kako je rekao, zasigurno pridonijeti ostanku mladih u ovom kraju. Premijer se u svom govoru osvrnuo i na gradnju Pelješkog mosta te izrazio uvjerenje kako će pitanja žalbi biti riješena te će gradnja ovog izuzetno značajnog infrastrukturnog projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku uskoro započeti.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru zahvalio predsjedniku Vlade RH na dolasku, rekavši kako smo na novoizgrađenu školu u Orebiću svi ponosni jer učenici su dobili uvjete za kvalitetno obrazovanje, a nastavnici za kvalitetan rad.

„Mislim da je ovaj model financiranja jako dobar model, drago mi je da Vlada počinje razmišljati i o novom konceptu. Mi, primjerice, imamo problem i u OŠ Cavtat, u razgovorima smo s resornim ministarstvom i vjerujem da je upravo to koncept po kojem ćemo rješavati sve ono što nam nedostaje“. Župan je, među ostalim, izrazio uvjerenje i kako će novim Zakonom o otocima Pelješac dobiti sve one uvjete koji mu trebaju da se izjednači s ostalim dijelovima naše županije i cijele naše Domovine.

Nakon obilaska školjkara u sklopu Dana malostonske kamenice premijer Plenković se sastao s predstavnicima ribara i školjkara, a tema sastanka bili su ribarstvo i marikultura te problemi s kojima se oni susreću, ali i značaj školjkarstva za razvoj turizma, budući da je Pelješac, a posebice Ston, prepoznat po školjkama, prije svega kamenicama.

Uz domaćine sastanka, župana Nikolu Dobroslavića sa zamjenicima Joškom Cebalom i  Žaklinom Marević, kao i predstavnike Udruge FLAG Južni Jadran i školjkare, u radu sastanka su sudjelovali saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i načelnici četiriju općina s područja Malostonskog zaljeva.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *