FRANKOVIĆ CAPORU: U nas nema mračnih sila niti europskih i svjetskih liberalnih opcija kakve financiraju Možemo i Srđ je grad!

739

Jedna od današnjih točaka treće sjednice GV Grada Dubrovnika bila je i Prijedlog odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog uređenja Grada Dubrovnika, Izmjena i dopuna Generalnog i urbanističkog plana Grada Dubrovnika i Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Babin kuk.

Gradonačelnik Franković je kazao kako je činjenica kada se ide kroz objedinjeni postupak izmjene ova tri plana u usporedbi s izmjenama GUP-a, da je takva izmjena detaljnija i zauzima puno veću pažnju javnosti nego kada se uzme generalni dokument i razmatra cijeli grad.

-Mi ovdje danas tek donosimo odluku da pokrećemo postupak koji će možda trajati određeno vremensko razdoblje, ali koji će biti usvojen ovisno o odluci vijećnika. Tako imamo slučaj Belvedere. Donijeli smo odluku da to mijenjamo, ali se nije usvojilo jer nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, kazao je Franković.

-Kako se u javnom prostoru pokuša implicirati da se već tamo odredila građevinska zona, treba reći kako se u odluci o izradi nigdje nije navelo gdje će se i točno graditi, ne možemo reći koliko će se hotela graditi jer ćemo do toga doći u fazi planiranja. Vezano za to da se gase zelene zone, dat ću amandman, dodat će se uz uvjet da na postojećim javnim površinama sjeverno od Vatroslava Lisinskog nije moguća nova gradnja. Dodaje se dio postojećeg kampa Solitudo da se zadrži namjena javni park i zelenilo. Ne želim da netko politički, mislim na Srđevce ovo iskoristi kao pretvaranje u nove građevinske površine.

Franković je dodao kako su potrebni hoteli visoke kategorije, ali i javni sadržaji koji bi trebali biti kvalitetni i dostupni našim sugrađanima.

Na gradonačelnikovo izlaganje replicirao je vijećnik Đuro Capor:

-Postavlja se pitanje kakav ste dogovor postigli s Valamarom. Javnost se gazi, prilikom svakih izmjena se gazi kao što ste vi nas gazili kad smo organizirali prosvjed na Belvederu. Gazi se kad je riječ o pogodovanju, a što se dogovorilo, ne možemo znati!

Franković je odgovorio vijećniku stranke Srđ je Grad:

-Vi gospodine Capor kao dijete koje je bijesno i ne daju mu igračku i dalje stojite bijesni i ne želite riješiti svoj problem. Kad sam ja to gazio javnost i nisam poštovao njihove želje? Nisu Srđevci pretplaćeni na zaštitu javnog interesa, a vi bi voljeli da je tako. Ja vam govorim: u mene nema dogovora ispod stola, nema mračnih sila, nema europskih i svjetskih liberalnih opcija kakve financiraju mene ili nekog drugog poput onih koje financiraju Možemo i Srđ je grad. Želimo da građani budu uključeni i štititi javni interes.  Ne rade svi u školama, ni u kulturnim ustanovama, nisu se svi nakačili do kraja života na proračun i nemaju svi svoj prostor na Vojnoviću da puštaju cajke. Postojimo i mi drugi koji normalno živimo i radimo od svog posla, a da se nismo zakačili na filter nekih instituta za demokraciju ili slično.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *