MARKO POTREBICA: Osobno ću biti protiv dodatnih hotelskih sadržaja na Babinom kuku!

388

U 15 sati nastavljena je sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Vijećnici još uvijek raspravljaju o drugoj točki dnevnog reda, UPU Babin kuk.

-Bila se povela rasprava o tome na koji način investitor može pokrenuti cijelu proceduru. Može je inicirati svatko. Nitko ne govori o tome što je prema važećem UPU dopušteno, a to je puno toga, na primjer gusta izgradnja turističkih vila, a zona se proteže od teniskih terena do ceste Vatroslava Lisinskog. Pozdravljam inicijativu kojom Valamar želi podići kvalitetu smještajnih kapaciteta, ali pitanje je svih pitanja kakav interes od toga imaju građani i hoće li moći nesmetano pristupiti šetnicama, sportskim sadržajima, hoće li se urediti javni parkovi ili će nas dočekivati rampe? Gospodo, mi nemamo ništa protiv vaših investicija, ali jedini pravi gospodar prostora je Grad i građani Grada Dubrovnika. Ne možemo voditi grad s naglaskom na gospodarski interes kada su pojedini apsolutno protiv svake investicije koje su u gradu događaju., kazao je na ovu temu Željko Raguž.

Za riječ se javio i Marko Potrebica.

-Mi danas radimo prvi korak prilikom donošenja pokretanja procedure za UPU Babin kuk. Ja bih rekao da je prvi korak izuzetno važan i ne smijemo krenuti u krivome smjeru. Ova je procedura je pokrenuta na prijedlog investitora Valamara koji imaju legitiman interes međutim to što su oni pokrenuli inicijativu za proceduru ne daje im za pravo da oni apsolutno definiraju budući prostor. Kad smo dobili ove materijale nisam bio previše sretan, ali kad je gradonačelnik uputio amandman ispravili smo krivi korak. Samo smo mi ovdje odgovorni za budućnost Babinog kuka, rekao je Potrebica.

Onaj prostor broj 2, bivši prostor Divine Follie, mi koji smo izlazili u to vrijeme znamo gdje je to, je zaštićena zona. Nisam sretan činjenicom da nam investitori plaćaju krajobrazni projekt, to košta možda nekih 150 000 kuna. Mi svi znamo da na tom prostor ima pinja kojih nema u gradu na drugim mjestima. Mi možemo ovo napraviti bolje nego je UPU prije nas, ali samo ako smo odgovorni. Meni osobno nije sporna ni garaža javnog karaktera u funkciji Valamara, ali i da drugi građani mogu platiti uru vremena parkinga. Dolazimo do situacije o kojoj treba strateški promisliti, imali ste gustu zonu s vilama, sad Valamar kaže da bi gore napravili vile, a dole hotel broj 3. Moje mišljenje je malo suprotno, a to je moj stav, ne govorim u ime stranke: Moramo se voditi činjenicom opstanka našeg naroda na jugu Hrvatske. Danas u obnovljenim hotelima u Dubrovniku nema tko raditi, pitanje je tko će raditi u tim hotelima? Osobno ću biti vrlo kritičan, ne za rekonstrukciju nego za gradnju novih hotelskih sadržaja, dapače unaprijed mogu reći da ću osobno biti protiv dodatnih hotelskih sadržaja na Babinom kuku!

Nisam državni dužnosnik, iako sam negativno nastrojen, suzdržat ću se od glasovanja, ali sam kao prognanik dobio dionice Valamara i kako imam dionice ne bi bilo korektno da glasujem po pitanju ovog UPU-a. Imam sitni građanski paket, ali ne bih volio da netko to sutra koristi protiv mene u mom političkom djelovanju, dodao je Potrebica.

Predsjednik GV na kraju je kazao kako se protivi svakom resortu koji bi oduzeo prostor građanima.

-Tamo se moraju moći kretati naša djeca, kako smo to nekad činili mi.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *