Franković sudionik panela časopisa The Economist

200

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas putem video veze na panelu „Developing the ocean as the economic engine of the city“. Panel je održan drugog dana 10. World Ocean Summita, a koji se u organizaciji Economist Impacta, sastavnice uglednog britanskog časopisa The Economist, održava u Lisabonu.

 

Uz gradonačelnika Frankovića, na panelu koji se bavio održivim gospodarskim razvojem i maksimiziranjem potencijala tzv. plave ekonomije kao i mogućnostima za razvoj obalnog područja i ulogama koje gradovi imaju u tom procesu, sudjelovali su Filipe Araújo, dogradonačelnik Porta, Anna Majo Crespo, predstavnica gradske uprave Barcelone te Oriana Romano, predstavnica Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), međunarodne organizacije s preko 60 godina iskustva. Panelom je moderirala glavna urednica The Economista Zanny Minton Beddoes.

 

Gradonačelnik Franković izložio je iskustva Dubrovnika u prevladavanju negativnih aspekata prekomjernog turizma kroz implementaciju mjera i aktivnosti projekta Poštujmo Grad te pobliže predstavio suradnju s međunarodnim udruženjem Cruise Lines International Association (CLIA) koja je svijetli primjer suradnje jedinice lokalne samouprave i globalne krovne organizacije cruise društava s cilju brige o odredištu uz primjenu postulata održivosti.

 

Suradnja s CLIA-om u razvoju projekta novog cruise terminala u Gružu kojim će upravljati Luka Dubrovnik kao društvo u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika osigurat će razvoj ovog segmenta turizma na održivim postavkama te stvoriti uvjete za razvoj novih gospodarskih prilika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *