Izvješće načelnika o radu prihvaćeno uz pohvale, Lasić: Imamo zašto biti zadovoljni!

228

Na sjednici Općinskog vijeća uz pohvale prihvaćeno je izvješće o radu načelnika za drugu polovicu 2018. godine.
Načelnik Lasić rekao je u sklopu izlaganja izvješća o svom radu za drugu polovicu 2018. godine kako je itekako zadovoljan sa svime što je odrađeno u tih šest mjeseci.
”Iza nas je dvije godine mandata, a kada se osvrnem na odrađeno imamo zašto biti zadovoljni. Otvoren je novi ulaz u Cavat koji se pored svih kritika pokazao se kao dobro i funkcionalno rješenje, a Općina će sada uložiti značajna sredstva u hortikulturno uređenje. U ovom razdoblju smo mali intenzivne pregovore u vezi izgradnje nove škole u Cavtatu i vrtića. Vlada je na svojoj sjednici u četvtak donijela odluku o geometrijskoj razdiobi sa suvlasnicima zemljišta i time su stvorene pretpostavke da se zemlja ustupi Općini Konavle za izgradnju Osnovne škole. U međuvremenu smo napravili niz dječjih igrlišta u Konavlima. Ovaj tjedan će se završiti izgradnja onog u Cavtatu. To je jedno od ljepših u našoj županiji. Tu su još dječja igrališta u Čilipima, na Grudi u Pridvorju, Vitaljini, Stravči itd. Intenzivno radimo na kanalizaciji za Grudu i Molunat, završeno je asfaltiranje prema Tušićima trenutno se radi nogostup kroz Tušiće prema Grudi. Isti takav nogostup ćemo raditi preko cijele Grude tako da će Gruda dobiti sve oznake jednog urbanog mjesta. Uskoro ćemo otkupiti zemljište na Grudi za izgradnju parkinga kako bi kompenzirali taj dio koji će otpasti na nogostup. Kupili smo dio zemljišta na Grudi za proširenje groblja, a ispregovarali smo rješenje vlasničkih problema u vezi restorana u Moluntu”, rekao je načelnik te nastavio:
”Potpisali smo pet milijuna kuna vrijedan ugovor za reziklažno dvorište, devet milijuna kuna za Vatrogasni dom na Grudi, potpisali smo ugovor za proširenje vrtića na Grudi, počeli su radovi u uvali Tiha, potpisana je Povelja o prijateljstvu s Watsonvilleom gdje su naši iseljenici. U međuvremenu se otvorila samoposluga Studenca u Cavtatu, a uskoro će početi s radom i mesnica čime će se riješiti dugogodišnji problem. Kupili smo dio zemljišta oko mauzoleja u Cavtatu i pripremamo projekt za uređenje. Kod ambulante smo kupili dio zemljišta za potrebe izgradnje parkinga, a očekujemo kupnju i drugog dijela”, rekao je među ostalim načelnik.
Izvješće o radu dobilo je pohvale vladajućih i oporbe i jednoglasno je prihvaćeno.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *