Jeo žive miševe, majci iskopala oči, htio se seksati sa stablom

252
Američki stručnjaci upozoravaju da se flakka po popularnosti približila cracku i kokainu. Svi strahuju da će se zbog lake dostupnosti i niske cijene (20-ak kuna za dozu) vrlo lako proširiti i po Europi

Nova droga koja košta manje od prosječnog sendviča počela se širiti Europom. Ime joj je flakka, zovu je i “kanibalskom drogom”, a uvozi se iz Kine.

Ljudi koji je uzmu zaudaraju na mačji urin no to nije najveći problem jer jedna žena koja ju je uzela iskopala je vlastitoj majci oči, ovisnik o flakki beskućniku je odgrizao lice, a jedan se drogirani muškarac pokušao seksati sa stablom. 

Flakka je posebno popularna u velikoj Britaniji gdje jedna njena doza stoji dvadesetak kuna. 

Bande pokušavaju popularizirati tu drogu i zasad u tome uspijevaju jer broj njenih korisnika raste, rekao je za The Sun Abbas Kanani, britanski stručnjak za narkotike.

Flakka izgleda poput soli za kupanje, a može se jesti, ušmrkavati ili uzeti intravenozno, putem injekcije. 

Droga izaziva euforiju i podiže samopouzdanje poput kokaina, ali razlika je u tome što flakka dodatno dovodi i do teške paranoje te gubitka osjećaja za stvarnost.  

Zbog uzimanja flakke prije tri godine u SAD-u su uhitili britanskog turista koji je trčao gol i ponašao se agresivno, a drogirani američki zatvorenik prošle je godine snimio video u kojem odgriza glavu živom mišu. 

Jedna od posljednjih šokantnih slučajeva zbio se nedavno na Floridi kada je Camille Balla (32), uslijed predoziranja flakkom, ubila majku iskopavši joj oči koje je kasnije stavila na vrh kartonske kutije.

Našli su je prekrivenu krvlju kako neprestano viče:

– Ubila sam majku, pomozite mi. 

Policiji je kasnije rekla da je konzumirala marihuanu za koju vjeruje da je bila poprskana flakkom. 

Američki stručnjaci upozoravaju da se flakka po popularnosti približila cracku i kokainu. Svi strahuju da će se zbog lake dostupnosti i niske cijene vrlo lako, nakon SAD-a, proširiti po cijeloj Europi i ostatku svijeta. 

24SATA.HR
 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *