Lapadski osmaši se krstarenjem oprostili od osnovne škole

366

Lapadski osmaši, već tradicionalno kraj godine obilježavaju večernjim krstarenjem Elafitima. Tako je bilo i ovog četvrtka na zajedničkoj večeri i druženju na brodu Tirena.

Povijesni galijun bio je idealna pozornica i ambijent u kojem su se pjesmom, veseljem i pokojom suzom rastali od osmogodišnje avanture. Putovanja kroz osnovnu školu, započeto je već prvim nespretnim koracima malih prvaša 2010. godine, kada su zakoračili u Osnovnu školu Lapad.Sada je pred njima jedan veliki i važni korak, koji će obilježiti i usmjeriti njihove živote – odabir i upis srednje škole.

Kako bi u novu avanturu ušli punog srca i čiste glave, važno je proživjeti i oproštajne zagrljaje jednog poglavlja života koje se polako zatvara za njima. Kako zamisliti bolje mjesto za to – od galijuna, povijesne replike koja je izronila iz naše dubrovačke baštine. Broda koji ih je ovog četvrtka prigrlio i s posadom na čelu s kapetanom Bogom priredio im doživljaj koji će pamtiti cijelog života i sa osmjehom i sjetom ga se prisjetiti, kad uspomene krenu.

Hvala svima koji su nam pomogli organizirati ovo završno krstarenje; roditeljima, profesorima, agenciji Elite i posadi Tirene, a osobito našim učenicima na koje smo ponosni i sretni što smo s njima dijelili zajedničke godine njihova lapadskog odrastanja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *