Milenijska fotografija oboljelih od multiple skleroze

371

Društvo multiple skleroze Dubrovačko -neretvanske županije ove godine priključuje se  obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze. Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se virtualno putem MS Tjedna i održavanjem XIII. hrvatskog simpozija oboljelih od multiple skleroze u hotelu Adria u Biogradu na moru od 29.9. do 1.10.

Simpozij je ispunjen predavanjima poznatih neurologa, logopeda, psihologa, ali također bit će riječi i naglasak o novom Zakonu za  osobne asistente, koji je svim našim udrugama od velike važnosti trenutno.

Simpozij se otvorio na Trgu Kralja Tomislava 5 u Biogradu na moru gdje su članovi iz cijele Hrvatske napravili Milenijsku fotografiju u obliku slova MS. Za nastalu fotografiju zaslužna je Suzana Arslani.

Multipla skleroza najčešća je kronična upalna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava, većinom se pojavljuje u mlađih osoba između 20. i 40. godine života, uzrok bolesti nije poznat, a žene dva puta češće obolijevaju od muškaraca. U Hrvatskoj od multiple skleroze boluje više od 7000 osoba. Naše društvo Dubrovačko-neretvanske županije broji 130 hrabrih članova.

Hrvatski Sabor je 17. travnja 2015. godine donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze 26. rujna, čime su oboljeli od MS-a diljem Hrvatske dobili priznanja za njihovo postojanje u zajednici i društvu.

Ove godine ćemo vam ponovno ispričati što je multipla skleroza i tko su pravi superjunaci koji žive među nama.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *