MIRNI PROSVJED NA VIKTORIJI “Regalali ste Gjivoviće, nećete i Belveder”

348

Danas se u 15 sati, na Viktoriji održao mirni prosvjed nezadovoljnih građana, pretežno stanovnika Zlatnog potoka i Svetog Jakova nezadovoljnih zbog odluke Gradskog vijeća o stavljanju izvan snage detaljnog puta uređenja hotela Belvedere, a kojim se osiguravala cjelovitost ulice Frana Supila i ulice Vlaha Bukovca te neometani pristup javnom pomorskom dobru za građane.

“Okupili smo se zbog zaštite javnog prostora i pomorskog dobra na području hotela Belvedere. Moram naglasiti kako ovaj skup nema politički predznak, poticaj za njega došao je od samih građana koji su zabrinuti ovakvim razvojem događaja, a posebno načinom na koje se vrše izmjene prostornih planova koje bi trebale biti transparentne.”, rekao je između ostalog jedan od organizatora mirnog prosvjeda stanovnika Zlatnog potoka i Ploča, Srđan Obad.

“Naglasili bismo nekoliko ključnih točaka ovog okupljanja: tražimo da projekt priznaje i poštuje cjelovit put Vlaha Bukovca, koji se proteže iza hotela Belvedere. U tim je dimenzijama taj put vlasništvo RH, a ne privatno vlasništvo, stoga molimo da se poštuju imovinsko-pravni zakoni ove države. Putem Vlaha Bukovca moramo moći doći do pomorskog dobra, koji nam je kao građanima zagarantirano, pa u tom kontekstu ne podržavamo suluda rješenja kao što je lift. Lift nikad ne smije biti definiran kao javni put. Projekt heliodroma nedopustiv je u naseljenom području, a nejasno je koja je njegova točna pozicija. Nama je najbitnija garaža, to je veliki problem na području Zlatnog potoka, Svetog Jakova i Belvederea, pa se u izmjene u prostornom planu ne može ulaziti dok će se neosiguraju javni sadržaji, a pogotovo garaža. Time će se pokazati da je interes građana ipak bitan te da se o nama vodi računa.”, dodao je Obad popraćen ovacijama prosvjednika.

Prosvjednici su izrazili svoje” nezadovoljstvo i transparentima “Što ste nam od Grada učinili?”, “Belveder da, ali ne pod svaku cijenu”, “Regalali ste Gjivoviće, ali nećete Belveder” i “Pomozimo gradonačelniku da donese ispravne odluke”.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *