Nije vam do seksa? Ovih 5 namirnica potaknut će želju…

261

Jedete li zdravo, to će se primijetiti na vašem izgledu i raspoloženju. Isto tako, određene namirnice mogu utjecati na povećanje seksualne želje.

1. Kava

Stručnjaci preporučuju konzumaciju kave koja može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju tjeskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti traga na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kava može pomoći ublažiti tenzije, raspršiti stres i dopustiti “koncentriranje na posao”.

2. Avokado

Ova super namirnica je bogata vitaminom E koji je također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

3. Bademi

Bademi sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju. Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona i jača libido.

4. Sjemenke sezama

Spomenuli smo da je cink dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena.

5. Banana

Omiljeno žuto voće sadrži bromelain, enzim koji pospješuje muški libidoBanane također mogu pomoći onima koji ne pucaju na “duge staze” jer kalij i roboflavin povećavaju razinu energije i izdržljivosti.

Izvor: vecernji.hr

Foto: Shutterstock

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *