OB DUBROVNIK: Adekvatnim liječenjem spašen je život i nisu utvrđeni nikakvi propusti u liječenju pacijentice!

200

“Temeljem nedavnih navoda u medijima o nesavjesnom liječenju jedne pacijentice OB Dubrovnik, a što je prema istim navodima rezultiralo odstranjivanjem maternice zbog liječničke pogreške i nemara, dužni smo reagirati izjavom da uvidom u medicinsku dokumentaciju i medicinske postupke nisu utvrđeni nikakvi propusti u liječenju.

Opća bolnica Dubrovnik zbog zaštite osobnih podataka i prava pacijenti povjerljivost ne može iznositi ničije podatke o liječenju u javnost, jer se mora štititi privatnost pacijentice. Međutim moramo istaknuti kako je adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice u pitanju, a nipošto joj nije nanesena šteta. Detaljni podaci o liječenju pacijentice mogu se dostaviti nadležnim institucijama na njihov zahtjev sukladno važećim zakonskim propisima.

Također, naglašavamo kako će Opća bolnica Dubrovnik poduzeti sve neophodne mjere za zaštitu dostojanstva Opće bolnice Dubrovnik i njenih liječnika, kako domaćih tako i vanjskih suradnika koji su u ovom slučaju potpuno neosnovano izloženi kleveti, vrijeđanju i prijetnjama.”

RAVNATELJ

Marijo Bekić

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *