OBITELJ LALIĆ NEMA PRISTUP SVOJOJ KUĆI, A SVE SE GRADSKE INSTITUCIJE OGLUŠUJU!

2342

Obitelj Lalić živi u Gornjem Obuljenu. Otac Ante, branitelj iz Domovinskog rata, žena Marija i troje punoljetne djece mogu do svog doma samo pješke. Automobil nema pristupa, a kamoli kombi ili kamion. Sve je donekle dobro, dok ne morate raditi fasadu, donijeti namještaj ili bilo koje veće stvari.

S jedne strane im je vodosprema dubrovačkog Vodovoda, zaštićeno područje, pod ključem. S druge je nekada bio put, ali izgradnjom POS-ovih zgrada prije nekoliko godina, taj put im je zatvoren. Ulica kojom možete doći do kuće je sami makadam.

Posjetili smo Laliće prije dva dana i vidjeli u kakvom su problemu. Kako nam kažu, sve institucije se na njihove molbe konstantno- oglušuju.

-Pisao sam gradonačelniku od 2017. Nikada nisam dobio odgovor. Tražili smo sastanak s direktorom Vodovoda, da nam se ustupi ključ kroz skladište, pod nadzorom, kako god, ponudili su nam samo jedan dan u tjednu, a nama odgovara samo subota, jer tada nam radnici dolaze, kazao nam je mlađi Ante Lalić.

Njegov otac, isto Ante, kazao je za naš portal:

-Ne možemo staviti skelu, molim samo da nam daju ključ kad radim kuću ili da unesem drva. Samo bi zamolio Vodovod da nam pomognu, pa borio sam se za ovu državu. Sramota je ako jednom hrvatskom vojniku ne daju da dođe do svoje kuće.

Na ovom području živi nekoliko obitelji, ima i osoba starije životne dobi, a i male djece. Kad je posljednji put bio požar, kažu nam Lalići, umalo svi nisu- izginuli.

Nedavno je jedan stup rasvjete umalo pao, dotrajao i takav stajao godinama. Nakon našeg obraćanja Elektrojugu, stup je zamijenjen. Isto tako, obratili smo se Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu zbog neodržavanosti zelenih površina na ovome području te Čistoći Dubrovnik zbog nagomilanog otpada na području Gornjeg Obuljena.

Poslali smo upit i Gradu Dubrovniku jer je Lalićima navodno obećan pristupni put, a nitko ne želi komunicirati s njima. Pitali smo gradsku upravu i može li se nešto učiniti po pitanju prilazne ulice i asfaltiranju makadama, jer se nalazi na gradskom zemljištu.

Pitali smo i dubrovački Vodovod mogu li ovoj obitelji izaći u susret i uz nadzor propustiti ljude da odnesu materijal do svoje kuće. Pitali smo ih i što je s cijevima koje su ostavljene otvorene diljem ulice.

Kako kažu Lalići, ovdje nitko ni dolazi ni prilazi. Kao da nisu građani grada Dubrovnika. U 21. stoljeću do obiteljskih kuća u Gornjem Obuljenu ne može ni hitna ni vatrogasci.

Nijedan odgovor do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *