OSNOVANA UDRUGA „GOVORIMO DUBROVAČKI“

583

Sinoć se u Saloči od zrcala održala osnivačka skupština udruge „Govorimo dubrovački“. Za prvog predsjednika izabran je kap.Davor Mage, a za članove upravnog odbora ili predsjedništva su: Izmira Brautović, Suzi Sokol, Ivana Žuvela Kalina, Đive Galov, Nikolina Kurajica i dr Antun Česko. Za tajnicu skupština je izabrala Maju Milošević, a za blagajnicu Dubravku Garmaz.

Dubrovački govor dio je identiteta Grada, a nestaje i standardni hrvatski jezik. Stoga su se Dubrovčani odlučili na ovakav potez i okupljaju sve one sugrađane kojima je stalo do naše povijesti, tradicije i bogatstva jezika. Cilj je promicanje govorne kulture Dubrovnika, poglavito očuvanje dubrovačkog govora sredine XX.stoljeća. Članovi udruge radit će na uvođenju dubrovačkog govora u vrtiće, osnovne škole i svakodnevnu komunikaciju, organizirati savjetovanja, predavanja, seminare, tribine i druge stručne skupove.

Svi oni koji se žele učlaniti u udrugu mogu se javiti predsjedniku na broj mobitela 098 907 6114, a o svim daljnjim aktivnostima bit ćete pravovremeno obaviješteni.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *