HDZ: ˝Beskompromisni borac˝ je politički nepismen i dezorijentiran!

513

Najava predsjednika dubrovačkog SDP-a o pokretanju postupka raskidanja ugovora Grada i Društva prijatelja dubrovačke starine još je jedan dokaz o njegovoj političkoj nepismenosti i dezorijentaciji.

Ipak, iznenađeni smo njegovom upornošću srljanja u temu koju očito ne razumije. Doduše, iz drugog je pokušaja otkrio na koji se način i pred kojim tijelom podnosi zahtjev. Naime, nakon blamaže s tvrdnjom da će od Ustavnog suda tražiti provjeru ustavnosti ugovora, konačno je provjerio tko je nadležan za što u Republici Hrvatskoj. Stoga taj njegov napredak pozdravljamo.

Međutim, predsjednik dubrovačkog SDP-a ponovo neosnovano kleveće, a to je nedopustivo. Tvrditi da je „prisutno netransparentno i nemoralno trošenje novca u korist privatnog interesa“, a pritom ne ponuditi nikakav dokaz – neozbiljno je, pa čak i ako je došlo od njega. Na ovaj se način svrstao uz bok bivšeg partnera u vlasti u dva mandata, a koji je njegov SDP- itekako podržavao. Čudi da svih tih godina ni on niti itko od vijećnika ili čelnika SDP-a nije doveo u pitanje ugovor s DPDS-om već to čine tek sada kada su, zahvaljujući najgorem rezultatu u povijesti te stranke u Gradu,  u oporbi.

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici posebno smo oduševljeni činjenicom da se SDP proglasio „jamcem beskompromisne borbe za interes građana koji je trenutno ugrožen od strane vladajućih“. Jer, činjenice SDP-u nikako ne idu u prilog. Nakon debakla na lokalnim izborima, gdje je aktualni predsjednik SDP-a bio kandidat za zamjenika gradonačelnika, ovaj je „beskompromisni borac“ u svom kotaru  kao nositelj liste osvojio čitava 32 glasa. Očito da građani Grada u SDP-u vide nešto sasvim drugo od onoga kakvim ga vidi njegov sadašnji predsjednik.

Što se tiče ugovora Grada i DPDS-a-, upravo je HDZ omogućio da Grad aneksom ugovora godišnje u proračun dobije više od 10 milijuna dodatnih kuna. I to je zaista uspjeh nove gradske uprave. S druge strane, SDP i njihov za zlouporabu položaja gradonačelnika pravomoćno osuđeni  politički tutor, nisu bili u stanju regulirati odnose s DPDS-om gotovo 8 godina već su se stalno svađali, prozivali i bez ikakvih argumenata klevetali po medijima. Mišljenje o tom i takvom pristupu pokazali su i sami građani na način da su HDZ-u dali premoćnu i uvjerljivu podršku na izborima u svibnju prošle godine.

S poštovanjem,

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *