PASKO TOMAŠ: Ako se politikom bave doktori, ekonomisti, pravnici, zašto ne bi mogli i novinari?

3101

Lokalni izbori su u svibnju i političke stranke žele vidjeti neka nova lica na svojim listama. Razgovara se, kombinira, a kako se čuje po kuloarima, jedan od političkih aktera na našoj političkoj sceni mogao bi biti i – Pasko Tomaš, direktor i novinar Dubrovačke televizije. Pitali smo Tomaša koliko u svemu ima istine.

– Istina je da mi je više političkih opcija nudilo da se politički aktiviram. Istina je i da sam svaki put do sada odbio ulazak u iti jednu stranku. Nije mi trebala ni kad sam radio kao konobar pa tako ni kad sam postao direktor i sve što sam u životu ostvario, ostvario sam svojim znanjem i radom. Nije mi za razliku od nekih trebala stranačka iskaznica kako bi postao ravnatelj ACI Marine, opće bolnice ili Luke i cijeli svoj život sam posvetio borbi protiv takvog načina odabira čelnih ljudi.

Koja ti je politička opcija najbliža?

– Stranačkom politikom se ne bavim, a kao građanin do sada sam uvijek razmišljao o tome kakav je tko čovjek i onome koji bi imao najviše kvaliteta i najmanje mana davao sam svoj glas, bez obzira koje političke opcije bio.

Na pitanje vidi li sebe kao nekoga tko bi mogao pridonijeti boljitku Grada ili županije, Tomaš je odgovorio:

– Boljitku Grada i Županije svakodnevno puno više doprinosi običan radnik koji vrijedno radi svoj posao nego političari koji se svađaju, bave politikanstvom i prenamjenom zemljišta, porastom cijene radova projekata sa 30 na 50 milijuna ili namještanjem poslova svom bratu. Mislim da doprinosim boljitku društva jednako kao i svaki prosječan građanin, ali na niti jedan način ne pripisujem zasluge sebi za to i ne šaljem svaki dan priopćenja medijima s kim sam se sve slikao i što sam danas napravio. Trudim se od prvog dana raditi na promjenama u društvu i to na bolje, a na otkrivanju korupcije i afera radit ću i ubuduće. Već treću godinu zaredom na hrvatskom jugu radim i na tome da se čuje mišljenje i glas naroda i to će mi biti cilj i u budućnosti.

Smatraš li da bi novinari i medijski djelatnici trebali biti uključeni u politiku?

– Ako mogu doktori, ekonomisti, pravnici, ne vidim zašto ne bi mogli novinari. I danas u Hrvatskoj imate novinare za saborske zastupnike, župane i gradonačelnike i to je stara priča. Koliko mi je poznato na prošlim izborima je upravo novinarka jednog cijenenog lista bila glasnogovornica HDZ-a, a nemali broj bivših novinara danas radi u Gradskoj upravi, Županiji i javnim ustanovama i tvrtkama. Ono što ja mogu obećati jest da nikoga neću moliti da me uhljebi i da takvima nikad neću držat leđa i ljestve u krađi i varanju naroda.

Tomaš smatra ukoliko se netko odluči baviti politikom treba izaći iz novinarstva ukoliko obnaša ikakvu političku funkciju.

Na naše direktno pitanje hoćemo li ga vidjeti na nekoj od stranačkih ili neovisnih lista ili možda kao kandidata za mjesto gradonačelnika ili župana ili njihovih zamjenika, Tomaš je kazao kako je na sva naša pitanja odgovorio i kako nema dodatni komentar na to.

Ono što je sigurno, Tomaša nećemo vidjeti uz bok vladajućima i na njihovim stranačkim listama. Hoće li se angažirati, ostaje nam za vidjeti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *