Penava predstavio program ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru

19

Vukovarski gradonačelnik Ivana Penava na konferenciji za novinare predstavio je program ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru.

“Ovogodišnji program  održava se pod sloganom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Što se tiče same Kolone sjećanja, valja podsjetiti da je prošle godine u Vukovaru bilo oko 65 tisuća posjetitelja koje su sudjelovali u povorci. Kolona će ići kao i svake godine uobičajenom trasom. I na toj trasi su u tijeku radovi na cestovnoj infrastrukturi kako bi sve bilo spremno. Po našim procjenama oko 65 tisuća građana je sudjelovala u Koloni prošle godine, ali isto tako moram naglasiti da se 18.11. iz godine u godinu ova obljetnica održava i u drugim gradovima, ne samo u Hrvatskoj, nego i širom svijeta”, kazao je uvodno Penava.

Penava je podsjetio i na obilježavanje obljetnice pada Grada Vukovara u drugim gradovima u Hrvatskoj i u svijetu.

“Podsjetit ću na Grad Split i gospođu Vini Rakić koja je inicijator projekta “I u mom gradu Vukovar svijetli” i da je samo u 2017. i prošloj godini desetak tisuća ljudi sudjelovalo u koloni u Vukovarskoj ulici u Splitu. Treba podsjetiti i na akciju i cjelokupan program obilježavanja u Zagrebu, u organizaciji Udruge 149. brigade iz Zagreba koji imaju program koji traje od 9. do 23. studenog, a u kojem sudjeluje pedesetak udruga iz Domovinskog rata. U Zagrebu se program provodi pod nazivom ‘Reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar’. Ove godine će se među brojnim gradovima uključiti i Zurich”, rekao je Penava, a prenosi N1.

Rekao je kako bi za procjenu točnog broja ljudi, koji sudjeluju u obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar, trebalo proći gradove u Hrvatskoj i svijetu. “Raduje nas da među građanima Republike Hrvatske Vukovar živi i da se svake godine s pijetetom sjećaju žrtve koju je Vukovar dao da bi Hrvatska postala neovisna i slobodna država”, kazao je Penava.

IZVOR: DNEVNO.HR


Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *