Počinje rekonstrukcija ex-hotela Stadion

232

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača radova potpisan je jučer u Maloj vijećnici.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Mato Franković i predstavnik izvođača Antonio Deranja, a čini potpisivanja nazočile su zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, pročelnici nadležnih upravnih odjela Srđan Todorovski i Dživo Brčić te ravnatelj JU Športski objekti Dubrovnik Lukša Klaić.

Investicija je sveukupno vrijedna 18.358.898,60 kuna s PDV-om i njome se nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zanemarivanu sportsku infrastrukturu. Ugovorom definirani rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao.

-„Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smještena je u samom centru grada . Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola“, rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković dodavši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare. –„Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu“, istaknuo je.

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije).

Posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg natrofejnijeg kluba. Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.

Uredit će se i okolni vanjski prostor – parterne površine uz istočne i zapadne ulaze u prizemlju građevine te jugozapadni ulaz u prizemlju, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti.

Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *