Pojedinci ruše reputaciju dubrovačkih taksista

405

U anketi u kojoj se prikupljaju mišljenja  turista u prestižnim svjetskim destinacijama, Dubrovnik je gotovo uvijek među prvih deset najboljih gradova za odmor. Bodovi za tu svojevrsnu listu skupljali su se prema kategorijama kao što su najbolji restorani, hoteli, javni prijevoz, ljubaznost mještana i sl. Prije četiri godine, dubrovački su taksisti u toj anketi proglašeni najboljima.

Na Tripadviseru možete naći prilično dobre komentare i visoke ocjene za naše taksiste, pa tako turisti kažu kako su vozači prijateljski raspoloženi, automobili čisti te kako dobro govore engleski jezik. Često su taksisti i prvi lokalci s kojima se naši turisti susreću. Zato ne volimo čuti loše priče, ali u svakom žitu ima kukolja..

“Ušla sam u taksi, na suvozačevo mjesto, a vozač mi je rekao kako sam mu sjela na mobitel i vrlo grubo reagirao. Pitala sam ga ime i prezime, napomenula činjenicu kako sam ja klijent, a on vozač, na što me izbacio iz auta. Vikao je za mnom i nakon mog izlaska. Bila je to vrlo neugodna situacija. Drugi taksist me ukrcao, ispričao mi se za ponašanje kolege, iako s tim nije imao ništa i odveo me na odredište.” rekla nam je jedna naša sugrađanka čiji su podaci poznati redakciji.

“Kako radim u turizmu, nije mi bilo drago čuti ni priču moje prijateljice koja je prije nekoliko dana sjela u taksi, zamolila vozača da zatvori jedan prozor jer joj je propuh, na što je on zatvorio sve prozore, klimu nije upalio, ali je do daske pojačao muziku”, priča Dubrovkinja.

Pojedinim taksistima očito nije bitno kako se ponašaju prema našim domaćim ljudima, jer su trenutno tu turisti od kojih mogu dobro zaraditi, međutim doći će i zima i ostati će im samo domaći ljudi. Malo ljepšeg ponašanja ne bi bilo naodmet.

Još jedan je nemili događaj stigao na naš mail, ali se ovaj put radi o strancu. Gost je stigao u Dubrovnik početkom svibnja i uzeo taksi od Lučke uprave do Hotela Perla, što je otprilike 3 kilometra. Vožnja mu je naplaćena nevjerojatnih 150 kuna! Pitali smo taksiste koliko bi prema taksimetru iznosila ova vožnja, pa su nam odgovorili da je cijena te vožnje barem upola manja od naplaćene.

Sezona nije još u punom jeku, pa će ovakvih priča nažalost još biti. I oni taksi vozači koji rade svoj posao savjesno i pošteno, trude se ostaviti najbolji dojam na domaće i goste, kivni su na kolege koji neodgovorno rade svoj posao i pokušavaju prevariti mušterije. Jedan od problema je i taj što pri izdavanju koncesije Gradu Dubrovniku vozači nisu morali priložiti nikakav dokaz da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Takvi taksisti šalju lošu sliku u svijet o svima nama.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *