Predstavljanje knjige “Kandijski rat i oslobođenje Klisa od Turaka 1648. godine”

75

U četvrtak, 28. lipnja 2018. u 20 sati u Dominikanskom samostanu, Hrvatsko kulturno društvo Napredak Dubrovnik predstavit će knjigu „Kandijski rat i oslobođenje Klisa od Turaka godine 1648.“ Autor ove monografije je profesor dr. sc. Stjepan Krasić.

Knjigom “Kandijski rat i oslobođenje Klisa od Turaka godine 1648.” akademik Stjepana Krasić na temelju dokumenta iz Vatikanskog arhiva analizira važnost oslobađanja Kliške tvrđave od Otomanskih osvajača prije 370 godina.

Za razliku od svih dosadašnjih prikaza, ova je knjiga pisana – skoro isključivo na temelju svjedočanstava i zabilješki njegovih sudionika i predstavlja prvi cjelovit prikaz borbi i oslobađanja jednog važnog dijela naše domovine ispod turskog jarma. Ona  obrađuje ne samo najvažnije činjenice vezane za sami Kandijski rat, nego ga promatra u tekstu i kontekstu jednog vrlo složenog vremena, pa može poslužiti kao korisna sinteza onome tko želi dobiti osnovne informacije o hrvatskoj povijesti. Time popunjava jednu važnu, dosad praznu, nišu u našoj historiografiji.

Knjigu će predstaviti: Marin Ivanović, predsjednik HKD Napredak Dubrovnik

doc. dr. sc. Marinko Marić, Sveučilište u Dubrovniku

prof. dr. sc. Stjepan Krasić, OP, autor knjige

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *