PRIOPĆENJE HRVATSKE UDRUGE KORISNIKA PARKIRALIŠNIH USUGA

74

“REAKCIJA  NA IGNORIRANJE GRADSKE UPRAVE NA APELE I PROBLEME GRAĐANA

Ususret nadolazećim kotarskim izborima, jer je izgledno da političare građani zanimaju jedino kada djeluju kao “potpisnici” izbornih listića, moramo reagirati na ignoriranja gradske uprave na apele građana i zahtjeve za prijemom, zakonsku obvezu političkih predstavnika građana.

Jer kako drugačije opisati postupanja, od strane gradonačelnika te direktora Sanitata, gospodina Tomislava Tabaka, koji je na kandidacijskoj listi DUSTRA-e za gradski kotar MONTOVJERNA.

Ističemo naše mišljenje, da na navedenom gradskom kotaru, trgovačko društvo na čijem je čelu navedeni gospodin Tabak, vlastitim građanima naplaćuje parking suprotno propisanom u Odluci gradskog vijeća Grada Dubrovnika iz 2015. godine, JEDINOM PRAVNOM TEMELJU koji ovlašćuje Sanitat za obavljanje navedene djelatnosti na javnim površinama Grada Dubrovnika.

Gospodin Franković u maniri svoga prethodnika, kako bi iskazao brigu za građane, „OBNAVLJA“ cijeli Grad (izbori za gradske kotare su 22. travnja 2018. godine).

A GDJE JE BRIGA ZA 2 040 OBITELJI?

Javljaju nam se građani sa nevjerovatnim pričama, sa nevjerovatnim iznosima koje je Sanitat oduzeo temeljem nezakonite Odluke. Jer kada ovršite jednu osobu za prosječni iznos od 12000 kuna, koji su nam prijavili građani iz dosadašnjih kontakata, onda ste ovršili CIJELU OBITELJ! Taj iznos je samo za ovršene građane, javljaju nam se i oni koji su od straha od ovrha i troškova iste, nakon opomene, platili cijele iznose potraživanja.

Prije nekoliko dana smo kontaktirali Sanitat i gospodina Tabaka te ga zamolili da se očituje na izjave gradonačelnika, da će se svi nezakonito uprihođeni iznosi vraćati građanima.

Obzirom na političku trgovinu, koja se odvija u Hrvatskoj posljednjih desetljeća, “promjenu tabora” DUSTRA-e (osiguranim rukama HDZ-u u gradskom vijeću), ali i mjestu na DUSTRA-inoj listi, kandidata na funkciji direktora Sanitata gospodina Tabaka, poslali smo upit o potvrdi ili negiranju, citiram:

“…TAKOĐER BIH VAS ZAMOLIO DA SE OČITUJETE O TVRDNJAMA DA JE SANITAT DIO “KOLAČA”, KOJI JE PREDAN DUSTRA-I KAO NAGRADA ZA POTPORU U GRADSKOM VIJEĆU.”

Do današnjeg priopćenja odgovor nismo zaprimili, o daljnjim koracima Sanitata u vezi ovršnih postupaka i nezakonito uprihođenim sredstavima, o mogućoj činjenici da je Sanitat pod nadzorom i upravljanjem DUSTRA-e te o izjavi gradonačelnika o povratu sredstava.

Nadamo se samo da ne čekaju da kotarski izbori završe te tada, u maniri nacionalnih „gospodara“, priopće građanima da se ništa ne može poduzeti i iste upute na privatne parnice, za koje realno građani nemaju ni sredstava ni vremena.

Obzirom na izostanak odgovora, građanima ćemo prepustiti da sami izvedu svoj zaključak o navedenom te da sami odlučuju o svojoj budućnosti.”

S poštovanjem,

Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga

Mario Miletić, predsjednik

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *