PRIOPĆENJE ZA MEDIJE PU DUBROVAČKO – NERETVANSKE

499

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je 17-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Sumnjiči se da je u večernjim satima 11. ožujka, poradi ranijih nesuglasica, fizički napao maloljetnika nanijevši mu teže tjelesne ozlijede. Ozlijeđeni mladić je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je bio zadržan na liječenju  do srijede, 14. ožujka.

Policija je protiv osumnjičenog 17-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

U popodnevnim satima u petak, 16. ožujka u mjestu Vodovađa u Konavlima, policijski službenici Policijske postaje Gruda zatekli su dvoje albanskih državljana za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su prethodno tog dana nezakonito prešli državnu granicu iz pravca Crne Gore i to pješice preko brda Debeli Brijeg.

Dvojici albanskih državljana određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 7 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 4   ih je lakše ozlijeđeno i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 438 represivnih mjera od kojih izdvajamo 97 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 130 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 12 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.    
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *