Recital Ivana Krpana prebacuje se na 28. srpnja

290

Recital jednog od najtalentiranijih i najuspješnijih mladih hrvatskih pijanista Ivana Krpana neće se održati kako je planirano u nedjelju, 15. srpnja zbog finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u kojoj igraju Hrvatska i Francuska. Recital će se održati u novom terminu – u subotu 28. srpnja s početkom u 21.30 u atriju Kneževa dvora. Na programu recitala su Schumannove Arabeska i Fantazija te dvadeset i četiri preludija Frédérica Chopina.

Ivan Krpan student je pete godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Osvajao je prve nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. U 2016. godini dobitnik je prve nagrade na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka), te treće nagrade na međunarodnom natjecanju Frederic Chopin u Moskvi. Dobitnik je Dekanove nagrade za 2014. godinu te Nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini. Rektor Sveučilišta u Zagrebu dodijelio mu je posebno priznanje za međunarodne uspjehe u 2016. godini. Zagrebačka filharmonija dodijelila mu je nagradu Mladi glazbenik godine za 2016. godinu. Najveći uspjeh do sada Ivan Krpan ostvario je 2017. osvojivši prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu – jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja na svijetu. U finalu je nastupio kao solist uz Haydn orkestar i dirigenta Arva Volmera te izvedbom 5. koncerta za klavir i orkestar Ludwiga van Beethovena osvojio naklonost stručnog ocjenjivačkog suda i publike. Pobjeda u Bolzanu donijela mu je niz angažmana tijekom ove i sljedeće sezone, a među ostalima i gostovanja u Italiji, Njemačkoj, Kini, Južnoj Koreji i Južnoj Americi.

O svom debitantskom nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama, mladi je umjetnik rekao: „Drago mi je što imam priliku nastupiti na festivalu s tako dugom tradicijom i svjetskim ugledom. Za izvedbu sam odabrao djela Roberta Schumanna i Frédérica Chopina. Riječ je o velikim ostvarenjima razdoblja romantizma koja svojom dubinom i bogatstvom sadržaja istražuju odnos glazbala i izvođača te na različite načine odgovaraju na pitanje o cilju umjetnosti dopirući do slušatelja izravnim jezikom punim snažnog emotivnog naboja.“

Ulaznice za recital mogu se kupiti preko festivalskih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni Igara u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%. Ulaznice ranije kupljene za recital 15. srpnja važeće su i za novi datum koncerta, 28. srpnja. U slučaju spriječenosti, povrat novca za kupljene karte ili zamjenu za drugi program moguće je ostvariti na blagajni u Festivalskoj palači.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *