REKONSTRUKCIJA STRAVE: ‘Ubio sam ti ženu i djecu, rekao je susjedu i nastavio masakr. U 45 minuta pobio je još sedmero

1383

Vuk Borilović jučer je u Cetinju ubio 11 sugrađana, a ranio njih šest. Istragom se još uvijek utvrđuje zbog čega je Borilović (34) napravio stravičan zločin.

Tijelo napadača poslano je na obdukciju, a prema prvim informacijama ubio ga je sugrađanin N. K. dok je bio opkoljen policijom, javljaju Vijesti.me.

Naime, Borilović se nije htio predati policiji iako je bio opkoljen.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova, Policije i Vrhovnog državnog tužiteljstva pozvali su na suzdržanost, dodavši kako će detalje velike tragedije te kako je ubijen Borilović objaviti čim utvrde sve činjenice.

Prema službenim informacijama, Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je ubio, navodno je pozvao njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”.

Narednih 45 minuta, udaljenosti 80 metara od njegove kuće ubio je još sedam ljudi i ranio šest. Cijeli njegov pohod trajao je 45 minuta.

Nadležni su objasnili da je nakon ubojstva Martinovića ušao u kuću susjeda gdje je ubio strarije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao kući kada je čuo pucnjavu.

Treća jeziva činjenica je okrutnost kojom je, bez žalosti, ubio susjede.

Borilović je ubio susjeda Milana Mitrovića (37), a potom i ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i susjede Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Navodno je Borilović s metcima i puškom u ruci, skrenuo prema susjedovoj kući I.J. te ga pozvao da izađe.

Ranio je još četvero susjeda – Slavicu ZvicerFilipa ĐurkovićaMilevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao savladati ga. Troje ranjenih je operirano te smješteno na intenzivnu njegu, javlja Vijesti.me.

Još uvijek nisu poznati detalji i motivi zbog čega se Borilović odlučio na okrutan čin.

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, priopćio je da je, prema za sada poznatim okolnostima, Borilović prve žrtve – Martinoviće, ubio oko 15.30 sati.

– Pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja, lovačke puške, ubio dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike naselja, tad je ubio još sedam osoba, a ranio šest – rekao je.

Objasnio je i da je teško ranjen jedan policajac.

– Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, gdje je i sam ubijen. Naglašavam da se okolnosti događaja, uključujući i ubojstvo V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, putem medija, biti obaviješteni o svim detaljima. Želim izraziti nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori – rekao je Brđanin.

Policajci koji su nakon prijavljene pucnjave stigli na lice mjesta nisu uspjeli prići Boriloviću jer je krenuo pucati na njih. Pucao je i na Hitnu pomoć te onemogućio da ranjenim sugrađanima pruže prvu pomoć.

Prema prvim informacijama, ujaka je ubio dok ga je pokušao urazumiti, govoreći mu “sad ću ti objasniti što radim”.

Dok je policija razmjenjivala vatru sa Borilovićem i nakon što je ranio Maksimovića, Borilovića je navodno iz pištolja pogodio sugrađanin N.K. koji je pokušavao nagovoriti ga da se preda.

Tužiteljica Andrijana Nastić priopćila je kako je Borilovića ubio sugrađanin, ali nije otkrila njegov identitet.

Prema njihovom zakonu, to nije kazneno djelo jer je učinjeno u krajnjoj nuždi, javlja Vijesti.me.

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *