TEŠKI DANI ZA BEROŠA: Za vrat mu puše nova afera! Prijatelju isplatio 2,75 milijuna kuna za 12 dana rada?

991

Ministar zdravstva Vili Beroš u novom je problemu.

Sve su glasnija nagađanja da je on jedan od ministara koji bi u velikom ‘proljetnom čišćenju’ premijera Andreja Plenkovića, odnosno najavljenoj rekonstrukciji Vlade, mogao ostati bez sadašnje pozicije jer nije napravio ništa po pitanju reforme zdravstvenog sustava.

A sada je, čini se, u novom problemu.

Naime, revizori su potvrdili sumnjive poslove ministra Beroša s tvrtkom Cuspis u vlasništvu ministrova prijatelja Vinka Kojundžića, piše 24 sata.

Kojundžić je javnosti poznat kada je otkriveno da je njegova tvrtka izradila spornu aplikaciju ‘CijepiSe’ preko koje je trebalo ići centralno naručivanje za cijepljenje, a doživjela je potpuni fijasko.

Do 2018. godine nisu imale proračunske isplate iz Ministarstva zdravstva, a otkako je Beroš postao pomoćnik, pa onda i ministar, do jučer im je isplaćeno čak 20,28 milijuna kuna za razne računalne usluge.

Revizori su i u izvješću objavljenom u četvrtak pročešljali poslovanje Beroševa ministarstva u 2020. godini i otkrili dvije nevjerojatne isplate Kojundžićevu Cuspisu. Za samo 12 dana rada naplatili su 2,75 milijuna kuna ili 225.000 kuna dnevno za informatičke usluge. Također, u tih 12 dana su naplatili ukupno 6750 radnih sati za svojih pet djelatnika. Sat rada je u jednom ugovoru 300, a u drugom 400 kuna bez PDV-a. To bi značilo da su Cuspisovi djelatnici odradili svaki 112 sati dnevno.

Cupisu se navodno plaćalo i prije roka, umjesto ugovorenih 30 dana od ispostave računa, novac im je sjedao nakon deset. Obje usluge su plaćene na Silvestrovo, odnosno 31. 12. 2020. godine, piše 24 sata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *