U LAPADU “Pas me ugrizao za nogu, trgao par sekundi….”

5329

Prije nekoliko dana naša sugrađanka P.R. išla je u Lapadu po sina koji je bio kod prijatelja i prolazila pokraj jednog dvorišta u kojem se nalazio pas.

-Lajao je i režao na mene, zamakla sam u ulicu, došla skoro do tarace od prijatelja kad sam čula kako se ograda trese. Pas, (doga) me ugrizao za butinu, trgao par sekundi, pustio i otišao.

Na hitnoj su joj kako kaže rekli kako ne bi preživjela da je desna noga bila u pitanju, jer ima problema s venama.

-Dobila sam antibiotik i cjepivo protiv tetanusa. Kad je došla kući, vlasnica je samo zaključala psa. Nitko me nije nazvao, pitao kako sam, niti dao informacije o tome je li pas cijepljen.

Naša je sugrađanka tu informaciju dobila od veterinara. Životinja je bila cijepljena, pa se tako nije morala cijepiti protiv bjesnoće.

-Pitam se što bi bilo da je taj pas napao mog sina ili njegovog prijatelja ili bilo koje drugo dijete, dodala je četrdesetogodišnja Dubrovkinja.

Napominje kako i sama ima pse, ali je s ovom pričom htjela izaći u javnost kako bi vlasnici bolje pazili na svoje pse, kako ne bi došlo do većeg zla.

Povodom ove priče, poslali smo upit na PU Dubrovačko-neretvansku.

-U večernjim satima 11. srpnja ove godine pas u vlasništvu 50-godišnjakinje, ugrizao je za lijevu natkoljenicu 40-godišnjakinju.

Ozlijeđena žena je zatražila liječničku pomoć u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Slučaj je prijavljen policiji, a provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 50-godišnjakinja psa držala u dvorištu obiteljske kuće, neoprezno i bez nadzora, pri čemu je pas izišao kroz otvor na ogradi i ugrizao oštećenu.

Navedena problematika regulirana je čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i po navedenom članku je prekršajno sankcionirana vlasnica psa.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *