U Mokošici položeni vijenci u spomen na poginule Omišane

563

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, gradonačelnik Omiša Ivo Tomašević i predsjednica vijeća Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak položili su vijence i zapalile svijeće povodom 28. obljetnice stradanja šeasnest hrvatskih branitelja s područja Omiša koji su svoje živote tijekom Domovinskog rata položili na krajnjem jugu Hrvatske.

Vijence su položili i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izrazivši iskreni pijetet i zahvalnost prema stradalim Omišanima koji su iznimno pomogli braniteljima Grada na južnom bojištu.

Svoje živote u obrani dubrovačkog kraja dali su: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Kristić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

Na samom kraju uz prigodnu molitvu prisutni su se prisjetili i odali poštovanje svim poginulim dubrovačkim braniteljima i civilima, koji su zaslužni za današnju slobodu i mir.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *