U Ranjini prezentirano idejno rješenje nove zgrade OŠ Cavtat

121

Idejno rješenje projekta izgradnje nove osnovne škole u Cavtatu na lokaciji Rajkov dol predstavljeno je na sastanku župana Nikole Dobroslavića, zamjenice Žakline Marević, te v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelene Dadić sa predstavnicima Općine Konavle, predvođene načelnikom Božom Lasićem, tvrtke Trames te s ravnateljicom cavtatske osnovne škole Katom Kukuljicom.

Načelnik Lasić istaknuo je kako je konačno dočekana geometrijska dioba nekretnine sa privatnim vlasnicima parcele u Rajkovu dolu, te da je postignut dogovor s Ministarstvom državne imovine za prijenos državne parcele na općinu Konavle u svrhu izgradnje nove osnovne škole.

Prezentirano je idejno rješenje novog objekta koji bi za 560 učenika i učenica Cavtata i zapadnog dijela Konavala osigurao istovremeni rad 20 razrednih odjeljenja u jednoj smjeni. Planirana izgradnja bit će katnosti suteren, prizemlje i kat, a škola će se sastojati od dva krila, sjevernog i južnog, sa učionicama i svim pratećim sadržajima, a predviđena je izgradnja i trodjelne zatvorene sportske dvorane sa pratećim sadržajima i teleskopskim tribinama te vanjskim otvorenim igralištima. Objekt će imati prilagođen pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Prezentirano idejno rješenje poslat će se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na suglasnost, nakon čega će se krenuti sa izradom glavnog projekta. Kao što je poznato od ranije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je spremnost za sufinanciranje izgradnje nove cavtatske škole jer je upoznato s nezadovoljavajućim uvjetima u sadašnjoj zgradi.

Na sastanku je također dogovoreno da će se poduzeti sve potrebne radnje da se u sadašnjoj školi osiguraju odgovarajući uvjeti za odvijanje sigurne nastave do izgradnje nove škole.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *