Uskoro u našem Gradu – „Stanica Sjeverni pol“

181

U prostoru Luže u staroj gradskoj jezgri teku pripreme za ovogodišnju dječju zimsku bajku za cijelu obitelj. Iz daleka su stigli Orašari i pingvini, a avantura započinje 2. prosinca u 15 sati otvorenjem „Stanice Sjeverni pol“ u kojoj će djecu svakog dana čekati posebno osmišljeni programi i puno sati zabave u najveselijem mjesecu u godini.

Program u „Stanici Sjeverni pol“ obuhvatit će različite radionice pod stručnim vodstvom, a u one dane kada u programu nema predstava, u suradnji s „Tintilinićima“, dubrovačkim dječjim animatorima, „Stanica sjeverni pol“  od 16 do 19 sati postaje blagdanska igraonica za najmlađe. Na stanici će se zaustaviti i s djecom igrati i raditi vilenjaci i Djed Božićnjak, Baka Mrazica, Tonka Balonka, slikarica Lena, tete koje pišu dječje priče, ali i one koje plešu, glumci i klaunovi, a sve prema tjednom rasporedu događanja. Pričat će se priče, čitati bajke, slikavati se s Djedom, peći kolače s Bakom, učiti slikati i praviti frizure.

Osim u Stanici, obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

Na programu će svoje mjesto naći i originalna verzija filma „Čudo u 34 ulici“ iz 1947. godine, legendarni „Gremlini“ iz 1982. ali i druge blagdanske poslastice velikih ekrana. Najljepši božićni baletni spektakl „Orašar“ stiže na veliko platno izravno iz Bolshoi teatra. Prilika je to za filmski izlazak i zabavu cijele obitelji, kako u kinu, tako i na svim dječjim programima u Luži. Na povratku doma, vikendom je obavezna postaja park Pile jer iz pouzdanih izvora znamo da vremenska prognoza najavljuje snijeg točno u podne.

Detaljnije informacije i cijeli programski sadržaj možete pogledati na službenim stranicama Dubrovačkog zimskog festivala.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *