VELIKA FOTOGALERIJA: Održan četvrti Dubrovnik Dud Bowl, nagrade dijelio Ivanišević

325

Održan je i četvrti po redu Dubrovnik Dud Bowl, natjecanje u tenisu za djevojčice i dječake do 13 godina. Sudjelovala su djeca iz čak 48 zemalja, a prema riječima direktora turnira, Paska Barovića neki svjetski poznati teniski turniri u 20 godina nisu uspjeli ono što je Dubrovnik Dud Bowl uspio u četiri godine svog postojanja.  

– Mislim kako je u ovih nekoliko godina ovo postao jedan ozbiljan internacionalni turnir. Svake godine igraju sve bolji igrači i igračice, dolaze iz svih dijelova svijeta. Jako talentirani, jako dobro igraju. Od 11 do 13 godina. Sve je nekako počelo u šali, a na kraju se napravio ozbiljan turnir u Dubrovniku, a ovo treba Dubrovniku i zbog promocije tenisa i zbog ovih mladih koji jednog dana žele postati dobri tenisači i tenisačice – kazao je proslavljeni tenisač i partner turnira Goran Ivanišević. 

Turnir u ženskoj kategoriji do 13 godina je osvojila Alexandra Simeva (Makedonija), dok je turnir u muškoj kategoriji do 13 godina osvojio Tobias Wallin (Švedska).

-Upravo smo završili turnir do 13 godina. Ove godine kao što je poznato radimo turnire do 11 i od 13 godina. Dubrovnik Dud Bowl je definitivno prepoznat u svijetu jer ovo što smo ovdje napravili u četiri godine je bilo nezamislivo u početku kad smo krenuli. Naime, u četiri godine smo uspjeli okupiti 48 zemalja. Dubrovnik uz turizam postaje i centar dječjeg tenisa – kazao je direktor turnira Dubrovnik Dud Bowla, Pasko Barović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *