MOZARA: Jasno je da Dubrovačko primorje izumire i nestaje, sve dosadašnje mjere i ulaganja pokazali su se kao najobičnija bajka

643
Zanimljiv osvrt na posljednji popis stanovništva dao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje, Vlaho Mozara:
Nakon što su izašli prvi “rezultati” popisa stanovništva, jasno je da Primorje više nema vremena, izumire i nestaje. Nestanak 25% stanovništva u 10 godina – prepustit ću nadležnima da novinarima objasne te rezultate svoga rada, siguran sam da novinarskih poziva neće nedostajati. Sve dosadašnje mjere i ulaganja su se sada službeno pokazale kao jedna najobičnija bajka kad je u pitanju revitalizacija Primorja.
Kako vratiti ljude u Primorje? Što mladi ljudi žele da bi tu ostali ili se ovdje doselili? Što to imaju druge općine a da naša nema? Na koji način omogućiti da općina bude poželjno mjesto gdje će se ugnijezditi jedna buduća obitelj, biti produktivna, sudjelovati u zajednici i u konačnici sretna tu podići svoju djecu…?
Sada, kao član vijeća ove općine, odgovornost je i na meni i na mojim kolegama. Naći ćemo odgovore na ova pitanja i popraviti ovo, ili neka nas ne bude. Doslovno, već smo na dobrom putu da nas ne bude. Ovo ne bih smio pisati na ovaj način, ali kad vidi ove rezultate čovjek ne može ostati racionalan i razborit.
Mijenjam sad temu na aerodrom Rudine.
Smatram da je taj aerodrom žrtva političke megalomanije. Taj aerodrom sad ima problem u prostornim planovima i glavama političara.
Možemo još 400 godina planirati aerodrome na koje će slijetati Airbus i Boeing, ili s njega lansirati satelite i slične bajke….ili možemo napraviti sportski aerodrom za ciljane korisnike, a to golemi putnički avioni sigurno nisu.
Trebamo izbaciti politiku iz ovog aerodroma i prepustiti stvar stručnjacima – profesionalci iz ovog sektora su voljni pomoći.
Može li taj aerodrom sutra biti sigurna “luka” nekoliko obitelji iz Primorja, da tu podignu svoju djecu i imaju budućnost? Jer bez sigurnih luka, neće biti ni primorskih obitelji…i to mora krenuti odmah, nema više čekanja!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *